Glas Javnosti

Hirurg sa VMA delimično priznao izvršenje krivičnog dela nasilje u porodici

Hronika
Autor: Glas javnosti

Advokat je rekao da je osumnjičeni ispričao šta se desilo 5. januara, odnosno kako je do toga došlo i on taj dan ne spori.

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je hirurg sa Vojnomedicinske akademije koji je uhapšen 1. februara zbog sumnje da je pretukao suprugu. 

Kako je za Tanjug rekao njegov branilac Đorđe Kalanj, osumnjičeni je delimično priznao nasilje u porodici, dok je negirao neke radnje koje mu se stavljaju na teret.

Advokat je rekao da je osumnjičeni ispričao šta se desilo 5. januara, odnosno kako je do toga došlo i on taj dan ne spori.

Osumnjičenom je 3. marta produžen pritvor da ne bi uticao na svedoke, zbog opasnosti da će učiniti ili završiti krivično delo kojim preti, ali i zato što je za krivično delo za koje je osumnjičen propisana kazna zatvora do pet godina, a delo je izvršeno sa elementima nasilja, kao i zbog uznemirenja javnosti. N. O. se na saslušanju nakon hapšenja branio ćutanjem.

Lekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima u nameri da je teško povredi.

Takođe, sumnja se da ju je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je.

Osumnjičeni joj je naneo višetruke povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su joj polomljena dva rebra, kao i leva laktična kost, što se kvalifikuje kao teška telesna povreda.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR