Glas Javnosti

HAPŠENJE U TOPOLI! Priveden SIN PEVAČA narodne muzike, proneverili novac iz subvencija, SUPRUGA bila mozak operacije

Hronika
Autor: Glas javnosti

U akciji policije u Topoli povodom pronevere novca iz subvencionisanih fondova Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije uhapšen je i B. J. sin legendarog pevača srpske narodne muzike Zorana Jovanovića.

Takođe je uhapšena i njegova nevenčana supruga M. R. iz Mladenovca koja je u poslednje vreme živela sa njim u selu Zagorica kod Topole.

Osnovno javno tužilaštvo u Aranđelovcu odredilo je pritvor do 30 dana za petoro lica iz Topole, potvđeno je danas u pisanoj izjavi za Ucentar.

- Dana 01.11.2021. godine u saradnji Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu i policijskih službenika PU Kragujevac, OKP, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema pet lica i to J.B. M.G. S.V. M.B. i M.B, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo prevara iz čl. 208 KZ i stavilo predlog sudiji za prethodni postupak da odredi pritvor. Svim licima je određen pritvor rešenjem Osnovnog suda u Aranđelovcu u trajanju do 30 dana - kaže se u odgovoru Zorana Ivanovića, tužioca iz Aranđelovca.

Upravo je OJT u Aranđelovcu i odredilo pritvor sinu legende srpske narodne muzike i on se nalazi među petoro osumnjičenih za prevaru.

Njegova supruga M.R prijavljena je u Mladenovcu i po nadležnosti njoj je pritvor do 30 dana odredilo nadležno tužilaštvo u Beogradu.

Mnogi od uhapšenih prstom upiru upravo u nju da je ona inicirala u poslednje tri godine sprovodila gotovo čitavu šemu oko podizanja subvencionisanih poljoprivrednih kredita. Neformalno se čuje da je ona nekada bila zaposlena i u Upravi za agrarna plaćanja. Posle toga je osnovala ili radila za agenciju koja je "posredovala" i izrađivala potrebnu dokumentaciju fiktivnim i stvarnim korisnicima korisnicima kredita.

Još se ne zna koliko je ljudi privedeno u nekoliko odvojenih akcija kragujevačkog MUP. Jedini zvaničan podatak je danas, kao što piše Ucentar, saopštilo OJT u Aranđelovcu.

Isti pečat kod trećine zahteva

Oko 110 poljoprivrednika sa područja opština Topola je koristilo subvencionisane kredite. U Topoli i okolini vlada strah od budućih hapšenja. Pročulo se da je kod jednog od osumnjičenih prilikom pretresa od strane policije pronađena crna beležnica. U njoj je navodno sve pedantno beleženo o transakcijama. Izvori koji su upozanati sa istragom kažu da su mnogo poljoprivrednici zloupotrebljeni i upleteni u priču samo na osnovu imena i podataka i sada strahuju od hapšenja. Tako se i pečat jedne firme iz Kragujevca koja je specijalizovana za kopanje bunara našao na skoro dve trećine zahteva za podizanje subvencionisanih sredstava.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR