Glas Javnosti

Hapšenje 11 osoba osumnjičenih za krijumčarenje migranata: UZIMALI DO 2.400 EVRA ZA NEDOZVOLJEN PRELAZAK GRANICE!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, policija je uhapsila 11 osoba zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem migranata. Hapšenju je prethodio višemesečni predistražni postupak.

Ova kriminalna grupa ljudi je u periodu od 22. februara do 03. jula ove godine, organizovala nedozvoljen prelazak preko državne granice Republike Srbije, a radi daljeg prebacivanja preko Mađarske ka zemljama Evropske Unije 18 migranata neutvrđenog državljanstva.

Kriminalnu grupu predvodio je Z.V. koji je radi sticanja neposredne finansijske koristi sačinio plan delovanja organizovane kriminalne grupe za finansijsku korist koja se kretala po jednom stranom državljaninu- ilegalnom migrantu, od 800 do 2.400 evra.

Osumnjičeni su u međuzoni koja se nalazi između Republike Srbije i Republike Mađarske, odnosno između graničnih prelaza Horgoš i graničnog prelaza Reske prihvatali migrante, koji su prethodno peške ilegalno prešli granicu Srbije zaobilazeći graničnu kontrolu, skrivajući se iza kamiona, smeštali u svoje putničko motorno vozilo i uz pomoć putne isprave – pasoša Srbije koji pripadaju drugim licima, a sa kojima migranti imaju fizičke sličnosti omogućavali ilegalan ulazak na teritoriju Republike Mađarske.

Pretresi su u toku.

Privedenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

 

(Glas javnosti/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR