Glas Javnosti

HAOS U DZ BORČA! Pobesneli otac divljao, šutirao i čupao telefone, deca vrištala

Hronika
Autor: Glas javnosti

Medicinska sestra N.S. napadnuta je juče na dečjem odeljenju Doma zdravlja Borča.

Na nju je usred posla nasrnuo razjareni pacijent, besan što je zvao da čuje rezultate za dete, a niko mu se nije javljao na telefon.

Prema rečima očevidaca, muškarac je uleteo i odmah nasrnuo na N.S. koja mu se prva našla na putu. Šutnuo joj je u stomak posudu sa špatulama, koju je u tom trenutku držala u ruci. N.S. je inače dijabetičar i starija žena pred penzijom, a ovaj posao radi skoro 39 godina.


Doktorka koja je bila u smeni, izašla je i urgirala da se pozove policija, na šta je muškarac počeo da psuje i nju, zaleteo se i iščupao telefon, pred punom čekaonicom. Besneo je što je zvao, a niko mu se nije javljao na telefon. Jedno dete počelo je da vrišti od straha, nismo dugo mogli da ga smirimo. N.S. je bila izbezumljena, tresla se, nije mogla da dođe sebi - priča za Telegraf jedan od očevidaca.

Napadač je pobegao onog trenutka kada je pozvana policija, koja je došla i sačinila zapisnik. Zaposleni u Domu zdravlja, ipak, ne žele da govore toliko o napadu, koliko o problemu zbog kojeg je do njega došlo.

- Jedna lekarka i jedna medicinska sestra pregledaju oko 80 pacijenata u proseku. Nekada ih čak bude i 120. To više nije posao, to je rad na traci. Ako se javljamo na telefon, onda nas psuju što "telefoniramo i ništa ne radimo", a ako se ne javljamo, onda doživimo da nas šutiraju i prete. Jedna sestra koja ukucava za kontrole, prima hitne slučajeve, radi previjanja i daje vakcine, uglavnom ne stiže da se javi i dokle god je tako, dok ne bude više radnika, to se neće promeniti - napominju zaposleni.

Oni kažu i da je Dom zdravlja moderno opremljen i prostran, ali da zbog manjka osoblja ne može normalno da radi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR