Glas Javnosti
posta

GROM ZAPALIO SUBOTIČKI VRTIĆ: Munja udarila u klima uređaj, gorele dve prostorije (FOTO+VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

U subotičkom naselju Aleksandrovo, u vrtiću "Pčelica", tokom vikenda izbio požar koji je zahvatio dve prostorije, a zahvaljujući brzoj reakciji ljudi iz Mesne zajednice i vatrogascima sprečana je tragedija jer je vatra mogla da dođe do gasnog kotla.

Veljko Vojnić, tehnički direktor Predškolske ustanove "Naša radost" pretpostavlja da je požar izazvao udar groma i da je vatra tinjala na spoljnoj jedinici klima uređaja, odakle je zahvatila i unutrašnjost objekta.

- Požar je izbio u subotu u kasnim satima, ali srećom to su primetili zaposleni u MZ i brzo su reagovali. Načinjena je velika šteta. Nagorele su dve prostorije. Kada bude završena istraga znaćemo šta se tačno dogodilo - rekao je Vojnić, a preneo subotički sajt subotica.com.

Kako je proverom utvrđeno gromobran je ispravan i svi tehnički uređaji su bili ugašeni.

Vrtić se u ovom objektu nalazi od 2019. godine, tačnije od samog trenutka izgradnje.

- Obnova će potrajati. Potrebno je krečenje, zamena nameštaja i tehničkih uređaja, napukla su i stakla na prozorima. Ići ćemo ubrzanim procedurama javnih nabavki zbog ovakve elementarne nepogode. Do tada će oko 50 mališana biti premešteno u vrtić "Mala Alisa". Naišli smo na razumevanje roditelja, a trudićemo se da što pre sve dovedemo u prvobitno stanje - kažu u PU "Naša radost".

Od vrtića, koji je izgoreo, od prostorije Mesne zajednice dele samo staklena vrata. Da je kojim slučajem požar išao dalje vatra bi zahvatila i gasni kotao.

- Bolje da i ne razmišljamo šta bi tada bilo - kažu Subotičani.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR