Glas Javnosti

GONDŽA POČEO SA IZDRŽAVANJEM KAZNE: Glumac u kućnom pritvoru

Hronika
Autor: Glas javnosti

Glumac Goran Jevtić (41) počeo je izdržavanje kazne od 10 meseci sa nanogicom i nalazi se u kućnom pritvoru.

On je pravosnažno je osuđen 4. marta ove godine zbog obljube tada 15-godišnjeg Luke K. Ovu odluku doneo je Viši sud u Somboru, kada je preinačio pravosnažnu presudu po kojoj je glumac trebalo da robija u zatvoru.

Kako se saznaje, glumac je počeo sa izdržavanjem kazne u junu u svom stanu u Somboru.

- Jevtiću je pre nekoliko nedelja naloženo da mu kazna o kućnom pritvoru stupa na snagu. Svi planovi o pozorištu su mu pali u vodu. Sve do marta i početka vanrednog stanja u zemlji radio je u Centru za kulturu Smederevo. Poslednje što je trebalo da igra je predstava, koju je sam režirao, ali mu je korona stala na put - otkriva izvor blizak Jevtiću.

Glumac ima dva slobodna sata dnevno da obavi sve željene aktivnosti, bilo da su one vezane za posao, rekreaciju ili nešto treće. Ako van svog stana ostane i koji minut duže, nanogica, koju nosi, alarmiraće nadležne organe. U tom slučaju, rizikuje da ostatak kazne odsluži u pravom zatvoru.

Jevtića je u oktobru prošle godine Viši sud u Somboru osudio na 10 meseci zatvora, a on je tada sa advokatom podneo molbu da kaznu služi kod kuće. Ona je, najpre, odbijena, da bi kasnije bila prihvaćena. Prvostepena presuda bila je doneta u martu prošle godine, a i po njoj mu je bilo određeno 10 meseci kućnog pritvora, ali bez nanogice.

Podsetimo, glumac je osuđen jer je u junu 2014. godine tada maloletnog Luku K, koji je imao 15 godina, u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru primorao na oralni seks.

(Izvior: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR