Glas Javnosti

Finansijskim mućkama oštetili opštinu Majdanpek za skoro 4 miliona

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policija je uhapsila četiri osobe, a protiv još dve su podnete krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su finasijskim malverzacijama oštetili budžet Opštine Majdanpek za 3.703.600 dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako navode, akcijiju su sproveli pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

- Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca policija je uhapsila D. V. (1973), odgovorno lice „DVS KOMERC-2017“ iz Paraćina, i tridesetpetogodišnjeg muškarca iz okoline Paraćina. Uhapšen je i Lj. P. (1955), odgovorno lice Rudarskog fudbalskog kluba Majadanpek, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i I. P. (1979), odgovorno lice Opštinskog fudbalskog saveza Majdanpek, osumnjičen da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u podstrekavanju. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca, podnete su krivične prijave i protiv četrdesetdevetogodišnjeg muškarca iz Jagodine i četrdesetsedmogodišnjaka iz Paraćina, navodi MUP u saopštenju.

Sumnja se da su Lj. P. i I. P., u vremenskom periodu od 09.03.2017. do 09.03.2020. godine, novac dobijen iz redovnih i vanrednih sredstava budžeta Opštine Majdanpek, uplaćivali sa računa Rudarskog fudbalskog kluba „Majdanpek“, u ukupnom iznosu od 3.703.600 dinara, preduzećima koji su u vlasništvu četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, na ime fiktivnih nabavki sportske opreme i tehničkih sredstava za treninge.

Nakon toga, on je, kako se sumnja, taj novac usmeravao, po osnovu fiktivnih otkupa sekundarnih sirovina i fiktivnih ugovora o pozajmici, na svoj tekući račun i račune D. V. i četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, koji su odmah po primljenim uplatama podizali celokupne iznose i predavali ga nazad četrdesetsedmogodišnjem muškarcu, koji je novac vraćao uplatiocima uz zadržavanje provizije za sebe.

- Osumnjičenim D. V., Lj. P. i I. P. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

(Izvor: Danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR