Glas Javnosti

Filipov otac siguran da Igor nije namerno usmrtio njegovog dvogodišnjeg sina: Voleo bih da ništa ne bude, nek dođe kući

Hronika
Autor: Glas javnosti

Igor Brać (34), koji je kvadom u ponedeljak usmrtio dvogodišnjeg Filipa Vojinovića u selu u Radičević kod Bečeja, plakao je za mališanom dok su ga saslušavali u policiji i kod tužioca. Mladić se posle nesreće nalazi u teškom psihičkom stanju, a tokom ispitivanja izjavio je da ne može da se oporavi od šoka.

Igor je vidno potresen i jedva je dao izjavu policiji i tužilaštvu. Izjavio je da se tog dana kretao ulicom i da je hteo da pretekne ljude ispred njega, ali da mu je mali Filip, koji je bio na plastičnom dečjem motorčiću, u momentu izleteo pred vozilo. Rekao je da nije kriv jer mu se dete iznenada našlo pod točkovima  - kaže izvor lista Alo iz pravosuđa.

Igor je u pritvoru u Zrenjaninu, u delu za osobe s invaliditetom, budući da je nepokretan od 12. godine.

Iz lekarske dokumentacije se vidi da je imao više operacija i terapija. Ukoliko se ukaže potreba, biće prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu - navodi isti izvor. 

Na telefon porodice Brać juče se javila ženska osoba, koja je odbila da govori za medije.

Pitajte o svemu nadležne - kratko je rekla žena i prekinula vezu.

Mali Filip je sahranjen u sredu na mesnom groblju u Radičeviću.

Još, valjda, nismo svesni da ga nema. Supruga se loše drži, užasno nam je teško. Stariji sinčić je pored nas, zbog njega moramo dalje…- rekao je Filipov otac.

On kaže da su juče dali policiji izjave o nesreći.

Te večeri smo se vraćali sa jednog rođendana. Išli smo peške desnom stranom ulice, Filip je bio na metar ispred mene, vozio je plastični motor, a supruga Marina je sa drugim sinom išla iza nas. U jednom trenutku je naišao Igor. Ne znam kolikom je brzinom išao. Došao je odjednom, ne znam da li je išao brzo. Čuli smo da ide motor. Šta znači brzo? Kroz naselje je dozvoljena brzina od 50 kilometara na sat. Ne znam, verovatno se kretao brže čim je dete udario jako i bacio ga 20 metara sa motorića. Nebitno je to sad… Nek to utvrde nadležni- ispričao je potreseni otac Saša, koji o suđenju i kazni nije želeo da govori.

Voleo bih da ništa ne bude, nek dođe kući… On je naš bivši komšija, živi blizu kuće mojih roditelja. Bili smo dobri. Nemam da kažem ništa loše o tom dečku. To sigurno nije uradio namerno - kazao je neutešni otac malog Filipa.

Bio sa drugom na kvadu


Narednih dana biće saslušana dva očevica nesreće. Jedan od njih je Igorov drug, koji je sa njim bio na kvadu, a drugi je stariji maloletnik, koji se zatekao na mestu nesreće. Treba da bude utvrđeno kojom se brzinom Igor kretao. Na vanrednom tehničkom pregledu utvrđeno je da je njegovo vozilo bilo ispravno, prilagođeno osobama s invaliditetom. On ima vozačku dozvolu A kategorije, ali nema kategoriju B koja je neophodna za vožnju ovog kvada – kaže za Alo izvor iz istrage.

Mali Filip poginuo je naočigled svojih roditelja, kada ga je invalid Igor Brać pokosio kvadom u Ulici Veljka Vlahovića u Radičeviću kod Bečeja. Nesrećni mališan je usled stravičnog udarca odleteo i podlegao je povredama na putu do bolnice. Igor je prilikom udesa sleteo u kanal, ali je samo lakše povređen.

(Izvor Alo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR