Glas Javnosti
posta

FILIP KORAĆ NIJE JEDINI: I ovi mafijaši su imali TAJNA IMENA, pogledajte ko je bio Branko, a ko Piter!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Filip Korać, koji važi za desnu ruku Luke Bojovića i osobu blisku škaljarskom klanu, koji je bio na poternici zbog sumnje da je koristio lažni hrvatski pasoš, nije jedina osoba iz kriminalnog miljea koja je prelazile granice zahvaljujući lažnom identitetu.

Na spisku onih koji su koristili falsifikovana dokumenta su i Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Veljko Belivuk, Jovan Vukotić...

"Gotovo da nema kriminalca koji nema lažnu putnu ispravu, to je postalo kao nepisano pravilo među mafijašima. Oni se bezbednije osećaju kada imaju drugi identitet, a trude se da promene i fizički izgled. Poredd hrvatskog pasoša, kriminalci koriste i pasoše drugih državo, između ostalog i Severne Makedonije, Slovenije, Češke, Bugarske2 - objašnjava naš izvor.Tako se Veljko Belivuk, koji je iza rešetaka od 4. februara prošle godine, svojevremeno "zvao" Branko Bošnjak, dok je Radoje Zvicer, navodni vođa kavačkog klana, imao nekoliko identiteta, a poslednji za koji se zna bio je Piter Raduj Znice, dok je u Srbiji svojevremeno izvadio dokumenta na ime Slobodan Zec.

U Turskoj je zbog falsifikovanja dokumenata bio uhapšen i Jovan Vukotić, navodni šef škaljarskog klana, a tada se predstavio kao Georgije Androv.

"Nije novost da se mafijaši kriju iza lažnih isprava. Takođe, za te usluge spremni su da plate ogromne iznose. Biraju pretežno pasoše zemalja iz regiona, a jedan pasoš "hrvatskog državljanina" koštao ih je oko 15.000 evra - kaže sagovornik i dodaje da su hrvatski pasoši najtraženiji."Vlasnici" hrvatskih pasoša bili su i pokojni Igor Dedović, jedan od vođa škaljarskog klana, koji je izrešetan u januaru 2020. u Atini. "Škaljarci" Alan Kožar i Damir Hadžić koji su izrešetani na Krfu, imali su slovenačke pasoše - dodaje izvor.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR