Glas Javnosti

FAJT U SUDNICI, KAO NA PIJACI! Visoki savet sudstva istražuje da li je pijana sudija izudarala ženu u kafani

Hronika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva (VSS) Jasmina Vasović podnela je disciplinsku prijavu Disciplinskom tužiocu VSS protiv sudije Višeg suda u Beogradu Anje Zrelec zbog, kako je navedeno u saopštenju VSS, sumnje da je učinila disciplinski prekršaj, a podnela je i inicijativu Etičkom odboru VSS.

Visoki savet sudstva je, kako se ističe u saopštenju, zatražio zvaničan izveštaj Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) o događaju od 12. decembra 2021. godine, pošto su se u medijima pojavili članci „Pijana sudija Višeg suda izudarala ženu“, „Pijana sudija udarila ženu u Beogradu“, „Sudija Višeg suda napala ženu u Beogradu“, „Pijana sutkinja vređala ženu i udarila je u lice“, „Pijana sudija udarila ženu, pobegla iz lokala na Vračaru“, „Sudi ubicama, bije po kafanama“ i drugi.

Nakon pribavljanja izveštaja MUP, Vasović je podnela prijavu Disciplinskom tužiocu i inicijativu Etičkom odboru VSS.

U saopštenju se navodi da je u pitanju prijava na osnovu člana 90 stav 1 alineja 18 u vezi stava 2 Zakona o sudijama.

Radi se o disciplinskom prekšaju „Kršenje odredaba Etičkog kodeksa u većoj meri“.

Kako se navodi u Zakonu o sudijama, „težak disciplinski prekršaj postoji ako je usled izvršenja disciplinskog prekršaja došlo do ozbiljnog poremećaja u vršenju sudske vlasti ili obavljanja radnih zadataka u sudu ili do teškog narušavanja ugleda i poverenja javnosti u sudstvo, a naročito zastarevanja predmeta zbog nesavesnog rada sudije i ako je nastupila veća šteta u imovini stranke u postupku, kao i u slučaju ponovljenog disciplinskog prekršaja“, prenosi N1.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR