Glas Javnosti

EVO U KAKVOM JE STANJU DEVOJČICA (8) KOJU JE OTAC DRŽAO KAO ROBA! Dete bilo neuhranjeno, nikad nije izašla napolje?!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Devojčica (8), koju je, kako se sumnja, otac Uroš Pašajlić držao u kadi i zlostavljao u stanu na Zvezdari nalazi se u dečijoj bolnici u Beogradu, gde je primljena radi rehidratacije i realimentacije.

"Ona joj je neophodna zbog stanja teške i dugotrajne pothranjenosti", kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Devojčicu je u stanu držao njen otac (38) za kojim je bila raspisana potera, a za sve se saznalo kada je žena (45), sa kojom je bio u emotivnoj vezi, sa razbijenim nosem i podlivima ispod oka došla u policijsku stanicu i prijavila ga za nasilje.

On je danas posle četiri dana potere pronađen, uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.


Uroš sa partnerkom

"Ona je došla sva isprebijana i krvava. Prijavila je da ju je partner pretukao, da nasilje traje i da je u stanu devojčica koja ima 8 godina i koju drži kao roba. Policija Palilula je otišla na mesto i zatkela strašan prizor", rekao je sagovornik.

Otac devojčice bio je već u zatvoru 2015. godine zbog nasilja u porodici. Devojčica nikada nije bila kod lekara na pregledu, nije krenula u školu, niti je izašla napolje. Komšije dete nisu nikada videle. Nađena je sklupčana u kadi, dezorjentisana, neuhranjena...

Do sada je Prvo osnovno javno tužilaštvo došlo do saznanja da je devojčica - dete (2015) odlukom suda povereno na staranje ocu, s obzirom na to da je majka ranije bila zavisnik, a da je utvrđeno da je otac podoban roditelj. U Prvom osnovnom sudu, međutim, kažu da presudom dete nije povereno ocu na samostalno vršenje roditeljskog prava.

Glas javnostiTelegraf

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR