Glas Javnosti

EVO ŠTA piše u REŠENJU kojim je bahati VOZAČ SA KARABURME pušten na slobodu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vozač Lazar. G (38) koji je na pešačkom prelazu na Karaburmi pokosio oca sa dvojicom sinova, od kojih je jedan dečak (9) juče preminuo u bolnici, šest puta je prekršajno kažnjavan samo zbog kršenja saobraćajnih propisa.

Lazar G. je nekoliko puta je osuđivan na zatvor zbog drugih krivičnih dela, kažnjavan je i novčano, a bio je i pod elektronskim nadzorom, a na  slobodu ga je pustila sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu R. Đ.

Po rešenju koje se širi društvenim mrežama, njemu zabranjuje napuštanje mesto boravišta, kao i da mu je oduzeta dozvola.

- Određuje se mera zabrane napuštanja boravišta. Od osumnjičenog se privremeno oduzima vozačka dozvola  izdata od PU za grad Beograd od 2. februara 2018. godine - navodi se u rešenju sudije.

 

Ovim rešenjem je odbijen predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva da mu se odredi pritvor.

U obrazloženju se navodi da je Prvo osnovno javno tužilaštvo tražilo jer je osumnjičeni više puta osuđivan a dva puta za istovetno krivično delo.

- I to presudama Prvog osnosvnog suda u Beogradu K/528 od 2007. godine zbog krivičnog dela iz člana 195 stav 1 na kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci uslovno 3 godine, Prvog osnovnog suda u Beogradu od K.7710/13 od 7.7. 2014. godine zbog krivičnog dela iz člana 298 KZ na kaznu zatvora od 6 meseci i izrečena mu je mera bezbednosti iz člana 86KZ. Više puta je, tačnije, 6 puta je prekršajno kažnjavan zbog kršenja saobraćajnih propisa -  navodi se između ostalog u rešenju sudije.

 

Osim zatvorom, jednom je kažnjen i novčano kao i elektronskim nadzorom. Na kraju ipak, sudija odbija zahtev Osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da mu se odredi  protvor.

- Osumnjičenom se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela 18.7.2021. godine, a isti je lišen slobode 19. 7. 2021. godine oko 14 časova u stanu u Ulici Dragoslava Srejovića. Protiv istog u navedenom periodu nije pokrenut krivični postupak u smislu odredaba člana 7 ZKP, te stoga ne stoje razlozi za određivanje pritvora iz člana 211 stav 1 tačka 1 ZKP.

 

Protiv ovakvog rešenja tužilaštvo je danas uložilo žalbu sudu na odluku kojom je u sredu odbijen njegov predlog da se odredi pritvor za L.G. (38).

Pre svega puštanja na slobodu bahatog vozača došlo do velikog uznemirenja javnosti zbog ovog događaja, a to je izazvalo velike proteste građana na Karaburmi koji traju od sinoć. Građani traže da se L. G. uhapsi i poručuju da se neće skloniti dok se to ne dogodi i on osudi.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR