Glas Javnosti

ELIKSIR GRUPA DALA PRVE PROCENE: Pretpostavlja se da je kod Pirota iscurilo oko 20 tona amonijaka

Hronika
Autor: Glas javnosti

Eliksir grupa iz Šapca, koja je vlasnik tereta koji je prevozio voz koji se iskliznuo iz šina u blizini Pirota, saopštila je da još uvek nije procenjena iscurela količina amonijaka, ali da se pretpostavlja da je u pitanju količina od oko 20 tona.

U saopštenju Eliksir grupe navodi se da je juče, oko 16.30, došlo do iskliznuća četiri od ukupno 20 vagona teretnog voza koji je prevozio amonijak natovaren u Bugarskoj.

„Iskliznuće se dogodilo na deonici pruge izvan naselja, između železničkih stanica Pirot i Staničenje. Kod dva vagona je prilikom iskliznuća došlo i do prevrtanja, a iz jednog od prevrnutih vagona je, usled težih oštećenja, došlo i do curenja amonijaka“, navodi se u saopštenju, prenosi N1.


Iz Eliksir grupe poručuju i da će se sve relevatne činjenice ovog akcidenta utvrditi nakon uviđaja koji radi Tehnička železnička komisija, sastavljena od predstavnika imaoca javnih ovlašćenja: Infrastrukture železnice Srbije, koja upravlja javnom železničkom infrastrukturom i Srbija karga, koji je prevoznik tereta u javnom železničkom saobraćaju.

Eliksir grupa ističe i da je momentalno stavila sve svoje resurse i obučene timove na raspolaganje Sektoru za vanredne situacije grada Pirota, kao i da su ekipe te kompanije iz Prahova sinoć poslate na mesto događaja gde učestvuju u sanaciji mesta nesreće, kako bi se svakodnevni život u Pirotu i okolini normalizvao u što kraćem roku.


„Iako Eliksir Grupa kao vlasnik tereta ne snosi odgovornost za akcident koji se dogodio u javnom prevozu spremni smo da učestvujemo u sanaciji svih posledica koje zbog nesreće trpi lokalno stanovništvo i životna sredina. Naš prioritet u ovom trenutku je zaštita zdravlja građana, a dugoročno sistemski rad na prevenciji sličnih incidenata“, poručuju iz ove kompanije.

Eliksir grupa zahvalila je svim ljudima angažovanim na saniranju posledica nesreće i poručuje da se nada brzom oporavku građana koji su bili izloženi dejstvu amonijaka uz ogromno žaljenje što je zbog toga došlo.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR