Glas Javnosti

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Policajac Igor Ristić izvršio SAMOUBISTVO na Kalemegdanu! (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Telo muškarca pronađeno je u utorak ujutro na Kalemegdanu u Beogradu sa ranom na glavi najverovatnije od pištolja.

Prvi rezultati istrage potvrdili su da je reč o samoubistvu. Pored tela muškarca nađen je pištolj.

Povodom ovog tragičnog događaja, Zdravko Rajević, predsednik odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Novog policijsko sindikalnog saveza, obaveštava javnost Srbije da je državni vrh, zajedno sa rukovodstvom Policijske uprave za grad Beograd, na čelu sa Veselinom Milićem, pokušao da zataška još jedno u nizu samoubistava policajca, koje se dogodilo u Srbiji

Kako Rajević tvrdi, u pitanju je Igor Ristić (40). koji je bio zaposlen u PS Zemun. On je radio u uniformisanom sastavu i uglavnom su mu dodeljivani poslovi pozorničke delatnosti. 

- Važio je za dobrog i povučenog momka, nosio je nadimak Rile Tihi. Naš sindikat saznaje da je poslednjih dvadesetak dana Ristić pokazivao znake ozbiljne depresije. Međutim, niko od starešina nije se obazirao na to, niti je bilo kome od njih padalo na pamet da sa njim obave jedan ljudski razgovor i ubace ga u postupak adekvatne psihološke prevencije. Poslednju noćnu smenu odradio je kao i uvek, tiho i profesionalno, i posle toga, u Kalemegdanskom parku, oduzeo je sebi život, hicem iz pištolja u slepoočnicu. - ističe Rajević.



 On tvrdi da o ovome nije izvestio nijedan medij koji poseduju nacionalnu frekvenciju sa najvećim dometom informacija.

- Na taj način pokušavaju da prikriju svoju nesposobnost kadriranja, te izgradnje zdravih i kvalitetnih međuljudskih odnosa, što je inače jedna od krucijalnih stvari da bi se obezbedila kvalitetna funkcionalnost bilo koje organizacije. 

Rajević podseća da je poslednjih meseci broj samoubistava pripadnika MUP-a Srbije krajnje zabrinjavajući.

- Pozivamo sve pripadnike policije da stave prst na čelo, da se dobro zamisle, i da se upitaju gde je njihovo mesto u savremenoj Srbiji, i kakvu klimu i uslove za život ostavljaju naraštajima koji dolaze?
 

Zdravko Rajević

Pre svega svojoj deci. Da li je u ovom društvu na ceni nivo obrazovanja, savesnost na poslu, stepen poštenja, smisao za toleranciju, i sposobnost izgradnje kvalitetnih međuljudskih odnosa? Ili se ceni nešto drugo? Da li se na teritorijama vaših opština više pitaju ključni narkodileri, građevinski preduzetnici i to posebno koji su nosioci divlje gradnje, ili vođe sektora i inspektori?
 
Koliki je uopšte značaj policajca pojedinca trenutno u društvu? Naš Rile Tihi je izgleda bio stekao krajnje ozbiljan utisak da je apsolutno beznačajan i neprimetan - naglasioo je Rajević.




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR