Glas Javnosti

EKSKLUZIVNO! CENOVNIK KLANICE U RITOPEKU: Za jednu DNK analizu grupe Velje Nevolje građani platili na hiljade evra! (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Skupo nas koštaju zverstva Veljka Belivuka i njegovih koljača!

Na osnovu troškovnika u koji je “Glas” ekskluzivno imao uvid otkrivamo koliko državu Srbiju i sve građane košta izrada DNK profila optuženih i ubijenih, njihovo upoređivanje sa profilima iz baze DNK, kao brojne analize briseva uzetih sa pištolja, sekira, noževa, mašine za mlevenje mesa i svih predmeta u klanici u Ritopeku.

Vođa kriminalne grupe “Principi“, beogradskog ogranka kavačkog klana, kao i članovi njegovog klana optuženi su za pet brutalnih ubistava - Aleksandra Gligorijevića – Pukija (42), Gorana Veličkovića – Goksija (33), Lazara Vukićevića (31), Zdravka Radojevića (41) i Milana Ljepoje (44). Na ovaj spisak su sada dodate još dve likvidacije: Nikole Mitića (33) i Gorana Mihajlovića (22), a Tužilaštvo za organizovani kriminal je nedavno pokrenulo istragu da li su odgovorni i za ova ubistva. Račun za sva veštačenja, advokate po službenoj dužnosti, tumače i svega ostalog što je neophodno u istrazi plaća tužilaštvo sa svog računa. U slučaju protiv Velje Nevolje i njegove grupe, sve je plaćalo Tužilaštvo za organizovan kriminal iz Beograda.

Na osnovu računa MUP-a Srbije, troškovnika i naredbe za isplatu u koje smo imali uvid, samo za jedan račun, broj 2224 od 7. jula 2021. godine, tužilaštvo je MUP-u platilo 369.840 dinara! U računu se navodi da preliminarno testiranje tragova, kao što su krv, sperma i pljuvačka, košta 3.384 dinara po uzorku. Navodi se da je obrađeno devet uzoraka što ukupno iznosi 30.456 dinara. Izolacija DNK iz biološkog uzorka, kao i kvantifikacija izolata DNK koštaju 888 dinara, a po računu koji je ispostavljen obrađeno je 128 uzorka što iznosi 113.664 dinara. Biostatička obrada podataka dobijenih forenzičkom DNK analizom košta 5.500 dinara, a obrada pet uzoraka je koštala 33.000, što je sa ostalim uslugama po ovom računu, ukupno iznosilo 369.840.

Pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića danas su saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal povodom sumnji da su učestvovali u ubistvu Nikole Mitića (33) iz Beograda. Trebalo je da budu saslušani Vladimir Grek (36), Srđan Lalić (35), Miloš Budimir (36) i Dejan Tešić (38) koji su već optuženi za druga brutalna ubistva izvršena po nalogu Belivuka i Miljkovića. Belivuk i Miljković će biti saslušani 1. decembra.

Pored njih, za ubistvo Mitića se sumnjiče i Bojan Hrvatin i Vlada Draganić. Prošlog meseca, istraga za ovo ubistvo je pokrenuta i protiv Senada Rešovića, koji je tek tada uhapšen. On je neposredno posle hapšenja saslušan u vezi sa ubistvom Mitića. Otmica i ubistvo Nikole Mitića nisu obuhvaćeni potvrđenom optužnicom po kojoj će uskoro da počne suđenje za 30 pripadnika ove grupe.

Pripadnici grupe su u pritvoru, a terete se za trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmice, silovanje i brutalna ubistva i zverska kasapljenja žrtava.

Mitić je, inače, bio prijatelj ubijenog Lazara Vukićevića, a nestao je u avgustu 2020. godine. On je 10. avgusta krenuo od kuće u grad kako bi se našao sa sestrom, ali mu se izgubio svaki trag. U momentu nestanka, kako je prijavljeno, Mitić je imao tamnu majicu kratkih rukava, teget šorts i bele patike. Kako saznajemo, prikupljeni su materijalni dokazi koji ukazuju da su nestanak i ubistvo Mitića organizovali Belivuk, Miljković i članovi njihove grupe. Otmica Mitića pala je u senku zbog kidanpovanja Gorana Veličkovića Goksija jer su obojica nestala u kratkom razmaku. Veličković je nestao 3. avgusta, samo nedelju dana ranije, zbog čega su se mediji u to vreme više bavili Veličkovićem nego Mitićem.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR




od Veki u 18.11.2021 21:54:07 h
     0 

A sta rade poreznici. Sto ne oduzimaju imovinu. Sto ne primenjuju Zakon o poreklu imovine.