Glas Javnosti

EKSKLUZIVNA FOTOGRAFIJA! General policije za šankom sa mafijaškim saradnicima

Hronika
Autor: Glas javnosti

Danas penzionisani general Rodoljub Milović - Roćko, penzionisani general sa mesta načelnika Uprave kriminalističke policije, uslikane je sa bivšim vođom “surčinskog klana” i svedokom-saradnikom Ljubišom Buhom Čumetom.

Na fotografiji je i Slaviša Softić, nekadašnji šef Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), a anegdota kaže da je ovu trojku fotografisala bivša Čumetova supruga Ivana Buha. Slika je nastala u Buhinoj vili u Surčinu!

Milović je policajac koji je prošao sve stepenice u kriminalističkoj policiji. Policajac je postao u Zemunu 1989, a dve godine kasnije prelazi u beogradsku kriminalističku policiju. Postaje inspektor za krvne i seksualne delikte. Tokom pretresa stana osumnjičenih narko-dilera na Mirijevu 1999. godine, Milović je ranjen, a njegov kolega ubijen. Posle toga kreću slučajevi koji će obeležiti njegovu karijeru.

Njemu je Zvezdan Jovanović - Zveki priznao da je ubio Zorana Đinđića, a i dalje ga prate optužbe da je iznudio to priznanje. Isti ti, optužuju ga i da je naredio ubistvo Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića. Ono što je nesporno jeste da je učestvovao u akcijama hapšenja preostalih “zemunaca“, zbog čega je bio izložen i ozbiljnim pretnjama.

Na čelo UKP-a postavio ga je 2007. godine tadašnji ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić. Odlikovali su ga svi premijeri i predsednici od Miloševića do Tadića.

Posle penzinisanja, ovaj general MUP-a je dao nekoliko intervjua. Milović je podigao dosta prašine – podgrejao je već pošteno zagrejane sumnje u povezanost Zlatibora Lončara sa „zemunskim klanom“, optužio je njegovu suprugu za posredovanje sa Šarićevim klanom, izneo je saznanja o tome da je Šešelj dobio ozbiljan novac od Dušana Spasojevića, opleo po novoj garnituri u policiji…

Šarić je držao filipike o korumpiranom “generalu Papaji“ (naknadno je priznao da misli na Milovića), koji mu je uzeo novac i napakovao proces, a tabloidi su razrađivali tematiku. Nedugo, Milović je podvrgnut ponižavajućem ispitivanju od strane Dijane Hrkalović i poligrafu (koji je prošao), a zatim i smeni na radno mesto na kojem nije imao nikakav uticaj.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR