Glas Javnosti

DVOJE U BEKSTVU: Tri osobe uhapšene zbog krijumčarenja ljudi

Hronika
Autor: Glas javnosti

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi lišili su slobode tri lica i to: E.Š., E.D. i N.D. dok se dva lica nalaze u bekstvu, zbog postojanja o

Kako se navodi, pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od februara ove godine do danas, za finansijsku korist od 2.400 evra po migrantu organizovali obezbeđivanje pozivnih pisama neistinite sadržine radi bezbednijeg boravka u Republici Srbiji, prihvat na Aerodromu „Nikola Tesla“, smeštaj u hostel i nedozvoljen tranzit u Republici Srbiji kao i nedozvoljen prelazak državne granice sa teritorije Republike Srbije u Mađarsku, prihvat ilegalnih migranata na teritoriju Mađarske i njihov nedozvoljen tranzit kroz Mađarsku, a u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

Ova kriminalna grupa je, sumnja se, organizovala prelazak više desetina ilegalnih migranata uglavnom turskih državljana, te je i sama akcija imala nosila naziv „Mardin“ (po nazivu turskog grada), navodi se, prenosi N1.


Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR