Glas Javnosti

Dvoje dece pobeglo iz vrtića u Smederevu: Iskoristili trenutak i iskrali se iz dvorišta

Hronika
Autor: Glas javnosti

Istinita je tvrdnja da je dvoje dece neopaženo napustilo objekte u prethodnom periodu, potvrdila je direktorka

Dvoje dece, od kojih jedno jaslenog uzrasta, tokom prethodnih nedelju dana nestalo je iz vrtića u Smederevu.

Oni su, kako saznajemo, napustili dvorište predškolske ustanove "Naša radost" bez pratnje starije osobe, potvrdila je direktorka vrtića za Telegraf.

Prema navodima uprave vrtića deca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i neopaženo napustila dvorište objekta.


- Istinita je tvrdnja da je dvoje dece neopaženo napustilo objekte u prethodnom periodu. Iako se svi objekti zaključavaju i imaju "kontrolu pristupa" na ulaznim vratima deca su iskoristila trenutak kada je najveća frekvencija u toku otpusta i sa roditeljima koji su ulazili i izlazili na vratima, uspeli neopaženo da napuste objekat - navode iz vrtića u saopštenju za Telegraf.

Kako ističu, nadležni organi su obavešteni o ovim slučajevima i preduzete su sve mere u cilju pojačane bezbednosti dece.

- U navedenim slučajevima postupljeno je u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. Predškolska ustanova "Naša radost" Smederevo, je o navedenim događajima obavestila nadležne organe i preduzela je hitne i neophodne mere u cilju pojačane bezbednosti dece u svim objektima - naveli su iz vrtića.




Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR