Glas Javnosti

DVE PREKRŠAJNE PRIJAVE ZA LJUPKU STEVIĆ: Biće krivično gonjena samo u jednom slučaju!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Pevačica Ljupka Stević u žiži je javnosti od kada je svom bivšem dečku, sa kojim je kako tvrdi bila u vezi deset godina, izlupala dva automobila, a snimke tog čina postavila na svoj Instagram profil.

Direktor policije Vladimir Rebić govorio je o slučaju pevačice Ljupke.

Vladimir Rebić naveo je da je ovaj slučaj rešen kada je reč o nadležnosti policije, te da S. može goniti Ljupku po privatnoj tužbi, i dodao da su protiv pevačice podnete dve prekršajne prijave.

-Ovaj slučaj je policijski rešen, policijski službenici su uzeli izjave od oštećenog D. S. i od Ljubinke Stević koja je načinila ovo delo. U tom smislu, nadležni tužilac je kvalifikovao krivično delo koje se goni po privatnoj tužbi. Da li će D. S. nju tužiti ili ne, to je njihova stvar. A što se tiče njenog postupanja koje je izazvalo uznemirenje građana, s obzirom na to da je to oštećenje učinjeno na javnom mestu, protiv nje su podnete dve prekršajne prijave, prva je zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, a druga prekršajna prijava se odnosi na Zakon o prebivalištu i boravištu, nešto oko lične karte. I naravno, kako to nalažu procedure u policijskom postupanju, od oba učesnika je privremeno oduzeto oružje da ne bi došlo do eskalacije potencijalnog sukoba. Njoj je izrečena mera zabrane prilaska oštećenom i strankama je onemogućena buduća komunikacija i pristup. I u tom smislu je to policijski završeno- rekao je Rebić.

Na pitanje voditeljke da li prisluškivanje, koje je Ljupka navela da je izvršila, podleže nekoj vrsti odgovornosti, Rebić je rekao:

-To je na tužiocu, on procenjuje. Video sam iz njene izjave koju je dala u policiji da mu je podmetnula taj uređaj za prisluškivanje, ali može svako svašta da kaže, dok nemate materijalni dokaz da se to desilo. Mislim da istraga nije ni vođena u tom pravcu- zaključio je Rebić.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR