Glas Javnosti

DVA RAZLOGA ZBOG KOJIH 'UBICA SA TVITERA' NIJE OSUĐEN NA 40 GODINA ROBIJE: Sudija objasnila detalje!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Neđeljko Đurović osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora za ubistvo studenta iz Čačka Miloša Mileusnića. Kao što je već objavljeno porodica žrtve nije zadovoljna ovom presudom, a sudija je ukratko saopštio razloge donošenja navedene odluke.

Kako je sud obrazložio, Đurović je dobio 30, a ne 40 godina zatvora zbog dve okolnosti: ranije nije osuđivan i nije poznavao Miloša Mileusnića, odnosno - napao ga je bez povoda, a nije išao s namerom da ga ubije.

- Sud je doneo odluku da je Đurović kriv za teško ubistvo koje se dogodilo u stanju uračunljivosti, na podmukao način lišio života Miloša nožem dugačkim 19 centimetara. Naneo mu je tri ubodine, jednu probodinu, i jednu posekotinu. Znao je da ono što radi ne treba da radi, odnosno, da je kažnjivo. Sud je odbacio prigovor odbrane da on nije kriv za ovo delo, ali nesumnjivo je utvrđeno da je počinilac. Pronađen je nož i biološki tragovi na njegovoj i na Mileusnićevoj garderobi i kamere su ga snimile. Miloševa jakna, na kojoj su pronađeni DNK tragovi, uzeta je još u Urgentnom centru. Oštećeni je nasumično i planski izvršio ovo krivično delo iz čiste obesti - rekla je sudija Nataša Albijanić.

Sudija je dodala da se Đuroviću računa vreme provedeno u pritvoru. Doneta je odluka da mu se produži pritvor. On ima pravo žalbe u roku od tri dana i doneta je odluka da nadoknadi sve sudske odluke oštećenima.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR