Glas Javnosti

Dva pokušaja silovanja u Železniku NEMOJ DA VRIŠTIŠ, IZBOŠĆU TE

Hronika
Autor: Glas javnosti

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Nemanje Z. (28) zbog sumnje da je u noći izmedju 21. i 22. novembra 2020. godine u Železniku pokušao da siluje devojku.

Protiv ovog osumnjičenog u toku je postupak i pred Drugim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog krivičnog dela Protivpravno lišenje slobode u pokušaju, odnosno zbog sumnje da je u martu ove godine u Železniku pokušao da u večernjim satima u prolaz uvuče drugu devojku, ali je pobegao kada je naišlo taksi vozilo.

Uhapšen je nekoliko dana kasnije, nakon čega je utvrđeno da je on osumnjičen i za krivično delo Silovanje u pokušaju iz novembra 2020. godine.

Nemanja Z. se nalazi u pritvoru zbog opasnosti da će dovršiti ili ponoviti krivično delo.
Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu on se tereti da je u noći izmedju 21. i 22. novembra 2020. godine u Železniku, iz autobusa na liniji 55 izašao za oštećenom, prišao joj s leđa, stavio joj ruku preko usta i rekao “nemoj da vrištiš, izbošću te”.Odvukao ju je u prolaz između obližnjih zgrada gde je uz silu i pretnju pokušao da je obljubi, ali je devojka uspela da se odbrani.

Predložila mu je da odu kod nje u stan, na šta je Nemanja Z. pristao, držeći je i stežući obema rukama uz sebe dok su se kretali.

Po ulasku u prvu zgradu u kojoj je okrivljeni krenuo da je vuče prema podrumu, devojka je uspela da mu se otrgne, otrči do visokog prizemlja i pozvoni na vrata jednog stana. Kada je čovek iz stana otvorio vrata, okrivljeni je pobegao, a oštećena devojka je pozvala policiju - prenosi pink.rs.BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR