Glas Javnosti

Dva pijana mladića izazvala požar u školskoj biblioteci!? Izgorelo više od 4 hiljade knjiga

Hronika
Autor: Glas javnosti

Miloš R.(24) i Stefan B.(22) iz sela Bačina kod Varvarina uhapšeni su zbog sumnje da su upalili deo Osnovne škole “Sveti Sava u ovom mestu, a požar koji su izazvali proizrokovao je paljenje više od 4.000 knjiga!

Obojica su od ranije poznati organima gonjenja i ovo krivično delo izveli u gluvo doba noći, pod dejstvom alkohola i iz obesti.

Da slučaj bude još gori, u ovoj varvarinskoj školi privodi se krjau kompletna rkeonstrukcija objekta od 3.600 kvadrata, a Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije uložila je 112 miliona dinara bez PDV-a u ceo projekat.

Ovo je stvarno katastrofa šta je urađeno, opština je pripremila kompletnu tehničku dokementijicu, konkurisano je za projekat, stigla su sredstva i sve je maltene završeno, još neke sitnice su ostale da se srede - kaže za “Novosti” Vojkan Pavić, predsednik opštine Varvarin, dodajući da je sve svakako osigurano.

Rekonstrukcija je podrazumevala i sređivanje kompletne krovne konstrukcije, fiskulturne sale, kuhinje, trpezarije, mokrih čvorova, biće odrađena i hidroizolacija, tako da će osnovci iz Bačine, ali i iz okolnih mesta.

Šta je bio povod, kao i pod kojim okolnostima je došlo do vatre saznaće se posle saslušanja i utvrđivanja ostalih činjenica.

Sa ovim slučajem upoznato je i Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu, nadležno za Opštinu Varvarin.

Na gašenju požara bila je angažovana vatrogasna jedinica iz Ćićevca, koja je brzo reagovala i sprečila da posledice budu još veće.

Kako je za RTS potvrdio predsednik opštine Varvarin Vojkan Pajić, u prethodnom periodu rađeno je na kompletnom renoviranju 2.600 kvadrata školskih prostorija i taj posao trebalo je da bude završen ovih dana.

(Izvor Novosti, RTS)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR