Glas Javnosti

DVA DETETA NAĐENA MRTVA, SPASILO SE ŠESTORO MALIŠANA: Otkriven uzrok požara u kući kod Bačke Topole

Hronika
Autor: Glas javnosti

Požar koji je jutros izbio u jednoj porodičnoj kući u Staroj Moravici kod Bačke Topole gde je nastradalo dvoje dece staro dve i tri godine, navodno je buknuo u peći za loženje.

Požar je podsetimo, izbio oko 8.20 sati u višečlanom porodičnom domu, koji je inače porodica dobila od socijalne službe.

- Sumnja se da je do požara došlo nakon što je neka iskrica ispala iz peći za loženje koji se u trenutku, navodno, brzo proširio i zahvatio prostoriju u kojoj je bilo grejno telo - kaže sagovornik i dodaje:



- Pretposatavlja se da je dvoje dečice, koje je nastradalo bilo tik do peći, dok je iz vatrene stihije spašeno drugih dvoje mališana. Požar je buknuo u kući u kojoj živi višečlana porodica, a ostalih četvoro dece u trenutku požara bilo je u školi.

Kako navodi izvor iz istrage, nesreća se dogodila u trenu i ukućani nisu uspeli da spasu mališane, jer su i oni iskakali kroz prozor kako bi spasili živu glavu.

- Scene su bile jezive, ulica je bila zatvorena, a čuli smo da je u kući sve izgorelo i da je porodica koja je izgubila dečicu ostala bez krova nad glavom - kaže izvor i dodaje:


- Neki članovi porodice pokušali su da se vrate u kuću, ali je crni gusti dim i velika vrata bila velika prepreka da se uđu u dom. Nakon što su vatrogasci lokalizovali požar, policija je počela da vrši uviđaj koji će utvrditi kako je došlo do nesreće.

Prema navodi komšija porodica se slomila kada su videli tela svojih mališana nakon požara.

- Obdukcija će utvrditi tačan uzrok smrti mališana - kaže izvor.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR