Glas Javnosti

DVA BRAKA, TROJE DECE I PRIJAVA? Evo šta je Lečić rekao o slučaju Štajnfeld prošle godine  

Hronika
Autor: Glas javnosti

Kada je Danijela Štajnfeld u svom  dokumentarnom filmu "Zaceli me" iznela da je bila žrtva silovanja Branislav Lečić je, kao I još neke njegove kolege, tada je upitan za komentar na Danijelinu tvrdnju.

Ona je tada obznanila da ju je "silovao moćnik iz filmske industrije", zbog čega je navodno i napustila Srbiju i otišla u Ameriku.

- Stvar mora biti dokazana i treba da se pokrene sudski proces. Sve što je doživela mlada koleginica je nedostojno i spada pod neku vrstu mobinga - rekao je Lečić u avgustu 2020.

Štajnfeld je po povratku u Srbiju rešila da se suoči sa svojim silovateljem, a razgovor je msnimila. Upravo taj snimak navodno je dostavila tužiocu I policiji kao dokaz.

U njemu, tokom razgovora Danijela navodno pita silovatelja seća li se da je plakala i da nije želela da ostane nasamo s njim, da se osećala ugroženo, da je govorila „ne“, na šta joj je on odgovorio:

- Mogu da razumem, ali to je velika greška! Moje iskazivanje nežnosti nije izraz nepoštovanja, to je tvoje dostignuće! To je za čast, a ne za osećaj ugroženosti. Iskreno ti govorim. Kao da bih stavio ku*ac u neku koju ne poštujem? Da ponižavam, da potcenjujem? Naprotiv, to radim sa osobom koja zaslužuje moju naklonost! Imaš li ti pojma ko sam ja?!

Danijela je ovaj razgovor obavila 4 i po godine nakon silovanja

Poznatog producenta Maksu Ćatovića šokirala je ova vest.

- Nemam komentar. Nisam iznenađen već šokiran. Za neke druge sam načuo, a za Lečića nisam - rekao je za Kurir producent Maksa Ćatović na vest da je Danijela Štajnfeld optužila bivšeg ministra za navodno silovanje.

 

Lečić se pored glume istako i u politici vodio je tzv. „Plišanu revoluciju“ (protest kod Terazijske česme), a nakon pobede demokratskih partija i petooktobarskih promena, bio je ministar za kulturu u prvoj demokratskoj vladi Srbije, koju je predvodio Dr Zoran Đinđić, a koja je izabrana 25. januara 2001. godine.

Branislav Lečić je Ambasador Fondacije „Tijana Jurić”. Iz prvog braka sa Ivanom ima sina Ivan a i ćerku Anu, a sa voditeljkom Ninom Radulović sina Lava.

(Glas javnostio)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR