Glas Javnosti

DUŽI SNIMAK IŽIVLJAVANJA U NOVOM SADU: Javnost žestoko osudila nasilje nad onesvešćenim mladićem (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na društvenim mrežama pojavio I duži snimak na kome tridesetogodišnji Ivan Kontić nanosi teške povrede dvadesetosmogodišnjem mladiću M. M. koji je u nesvesti.

Snimak je nastao je 24. avgusta, obojica su zaposleni u kladionici Maxbet, uprkos tome što se napad dogodio pre više od nedelju dana, policija tek danas, nakon objave snimka u javnosti, saopštava da se intenzivno traga za počiniocem. Veruje se da je pobegao u Crnu Goru.

Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta objavio je danas na svojim društvenim profilima snimak napada, na kojem se vidi datum 24. avgust 2020. godine.

Inače crnogorski mediji pominju Kontića još 2018. godine, kad je policija od njega oduzela pištolj u ilegalnom posedu, a najavila podnošenje krivične prijave. 

U međuvremenu na društvenim mrežama javnost oštro raguje na počinjeno delo sa snimka i postavlja su brojna pitanja o (ne)reagovanju nadležnih organa.

Između ostalog izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević na svom tviteru nalogu postavio pitanje "Gde je Zagorka Dolovac?", inače republički javni tužilac.

A pitaju se i "šta onda tek bude sa onim slučajevima koji ne dođu do naslovnih strana?"

Oglasile su se i druge javne i političke ličnosti u Srbiji, a policija je zamolila se od ovog slučaja ne pravi “rijeliti šou”.

(Glas javnosti/021/Alo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR