Glas Javnosti
posta

DUŠAN IZ KOCELJEVE OSUĐEN NA MAKSIMALNU KAZNU ZBOG SVIREPOG UBISTVA BIVŠE DEVOJKE: 39 puta je izbo nožem!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Šapcu kojom je Dušan P. (36) iz Koceljeve osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva bivše devojke Violete J. (19) iz Batalaga.

On je na svirep i podmukao način 13. oktobra 2019. godine ubio bivšu devojku, a sada je osuđen na maksimalnu kaznu za teško ubistvo po članu 114. Krivičnog zakonika, koja je bila predviđena u vreme izvršenja krivičnog dela, a nešto kasnije izmenjena u doživotnu robiju.

- Tokom procesa odbrana je navodila da bolovi i patnja koje je Violeta trpela ne prevazilaze uobičajene bolove prilikom lišenja života i od početka procesa tražila da mu se sudi po članu 113 za ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna do 15 godina. Međutim, to su pobili veštaci psihijatrijske struke, što je bio ključni momenat za prekvalifikaciju krivičnog dela - kaže Dušan Pašić, advokat Violetine porodice.

 

Zločin se dogodio u Violetinoj kući u jutarnjim satima kada je Dušan, navodno došao da se pomire. Sačekao je bivšu devojku kada se vratila sa posla i kada su otišli u njenu sobu umesto pomirenja započeo krvavi pir. Dušan je potegao nož i izmasakrirao nesrećnu devojku sa 39 uboda nožem, od kojih je 29 u predelu vrata, glave i na levoj strani leđa.

Foto: Facebook/Printscreen

Brojne sekotine na rukama potvrdile su da se branila od pomahnitalih nasrtaja bivšeg momka, ali kada su otac Dušan i maćeha Ljiljana začuli jauke i pritrčali da joj pomognu već je izgubila svest.

Iako preplašeni i uznemireni oboje su ostali prisebni i na rukama izneli Violetu do automobila kojim su se uputili u Dom zdravlja u Koceljevi. Sa njima je krenuo i ubica i sa maćehom seo na zadnje sedište, dok je otac Dragiša jednom rukom držao volan, a drugom pridržavao polumrtvu ćerku na prednjem sedištu.

 

Violeta je iskrvarila do Koceljeve i dežurni lekar je konstatovao smrt. Dušan je, kada su stigli ispred Doma zdravlja, mirno izašao i kao da se ništa nije dogodilo uputio svojoj kući.

Od razvoda sa suprugom, kada je Violeta bila šestomesečna beba, otac Dragiša je sam odgajao ćerku. Odrasla je u prelepu devojku, završila je srednju školu i nekoliko meseci radila u fabrici u Koceljevi.

- Sanjam je, idem svakog dana na groblje. Izgubio sam dete, ne mogu je vratiti, ni doživotna ni smrtna kazna da je izrečena u tom smislu ništa ne pomaže - rekao je u kroz suze Violetin otac Dragiša posle izricanja prvostepene presude pred Višim sudom u Šapcu za "Kurir."

Neutešna porodica i danas pati zbog Violetine tragične smrti i što će se ognjište ugasiti. Na dan kada je potvrđeno da će Dušan P. u zatvoru dočekati duboku starost preminuo je Dragišin otac, a Violetin deka.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR