Glas Javnosti

Droga, oružje i pranje para: U Beogradu za 14 dana uhapšena dvojica policajaca i jedna policajka

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policajcima se na teret stavlja pranje para, oružje, dok se policajka sumnjiči za dilovanje droge

U Beogradu je u roku od dve nedelje uhapšeno troje policajaca, tačnije - dvojica pripadnika MUP-a i policajka koja je bila na ugovoru. 

Prvo "padanje" dogodilo se 4. avgusta kada je policijski službenik Nemanja J. (32) uhapšen zbog sumnje da je Darku B., koji je takođe uhapšen, nameravao da preda veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija koje je neutvrđenog dana izneo iz PS Palilula. 

Njih dvojica su lišeni slobode nakon što su iz stana u Mirijevu, u kom je policijski službenik krio oružje, 1. avgusta spakovali oružje u prtljažni kofer koji su stavili na Darkov motocikl koji se nalazio ispred stana.

Kod sebe su imali omanji arsenal oružja - 2.166 metaka različitog kalibra, dve ručne bombe, jednu dimnu bombu, dva improvizovana ispaljivača metaka koji predstavljaju vatreno oružje, kao i više delova oružja.

Kako su se obojica na saslušanju branili ćutanjem, još nije utvrđeno šta su nameravali da urade sa tom količinom oružja, niti kome je ono bilo namenjeno.

Nekoliko dana kasnije, tačnije, 8. avgusta, Beogradska policija uhapsila je Ivana P.(31) i Ivanu Đ. (27), zaposlenu u MUP-u, zbog sumnje da su dilovali marihuanu i amfetamin.

Inspektori su za Ivaninim nevenčanim suprugom Markom. M. (36) raspisali poternicu jer je umakao hapšenju.

Kako nezvanično saznajemo, u automobilu "BMW" koji je vozio Ivan P. policija je na Zvezdari našla drogu i oko 100.000 dinara

- On je otkrio inspektorima od koga je nabavljao narkotik. Policija je ušla u stan u kojem se nalazila policajka Ivana. Sumnja se da se njen suprug bavio prodajom droge. U stanu je nađen amfetamin i marihuana i oko 30.000 dinara. Ivana je zaposlena u policijskoj stanici na Paliluli na adminastrativni poslovima. Policija je raspisala potragu za njenim suprugom- kaže naš izvor.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Nezvanično, policajka je pre hapšenja bila praćena jer su postojala saznanja da se bave švercom narkotika.

Posle pet dana još jedan pripadnik MUP-a završio je iza rešetaka.

D. S. (41) i ženska osoba M. S. (29) "pali" su zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Sumnja se da je M. S. nakon zaustavljanja vozila kojim je upravljala, u kesu koju joj je osumnjičeni D. S. dao kroz prozor automobila, stavila oko 76.000 evra, a zatim kesu sa novcem predala D. S. koji je potom ušao u svoje vozilo.

Oni se sumnjiče da su znali da navedeni novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR