Glas Javnosti

DROGA BILA U AUTOMOBILU: Na prelazu Tabanovce zaplenjeno 12 kilograma ekstazija, kokain i marihuana

Hronika
Autor: Glas javnosti

Carinska uprava Severne Makedonije saopštila je danas da je na graničnom prelazu "Tabanovce" zaplenila 26.000 tableta ekstazija ukupne težine oko 12 kilograma, 84 grama kokaina i 31 gram marihuane, procenjene vrednosti od 200.000 evra.Ta droga je, precizira se, pronađena 25. novembra u ranim jutarnjim satima na ulazu na granični prelaz Tabanovce iz Srbije, nakon carinske kontrole mobilnim skenerom

Navodi se da je zaplenjena droga "trebalo da bude distribuirana" u Sevrrnoj Makedoniji i ističe da su nakon otkrića te droge obavljeni dodatni pretresi na više lokacija u zemlji i da su tužilaštvu podnete je krivične prijave protiv vozača i još dve osobe.

"Istog dana, po izdatim naredbama za pretres kuće i drugih prostorija inspektori Sektora za kontrolu i istrage Uprave carina, u saradnji sa policijom, izvršeni su pretresi na više adresa u Skoplju i Tetovu. Pronađeni su dodatni dokazi i provedene su još dve osobe", precizira se, piše portal Kurir.


Odeljenje za kontrolu i istrage Carinske uprave Severne Makedonije je, dodaje se, Tužilaštvu za ;organizovani kriminal protv troje uhapšenih podnelo prijavu za krivično delo "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, psihotropnih supstanci i prekursorija" i predložilo da im se odredi mera pritvora od 30 dana.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR