Glas Javnosti
posta

DRAMA U DOMU ZDRAVLJA U BORČI: Pacijent nasrnuo na medicinsku sestru i doktorku, psovao ih i polomio telefon

Hronika
Autor: Glas javnosti

Juče se prema tvrdnjama jedne korisnice Facebooka dogodio veliki incident na dečjem odeljenju kada je, kako tvrde očevici, ljut što mu se niko nije javljao na telefon, nasrnuo na njenu majku, medicinsku sestru.

Ona je na svom Fejsbuk profilu napisala da je pored njene majke, napadnuta i doktorka koja je bila u smeni. 

"Danas 26.04 u Domu zdravlja u Borči, na dečijem odeljenju, napadnuta je medicinska sestra N.S, moja majka.


 Naime, sutuacija u Domu zdravlja je kriticna, konstantna gužva i puna čekaonica, na jednu sestru na odeljenju. "Gospodin" je uleteo u intervencije, šutnuo posudu  sa špatulama koja joj je bila u ruci, i time je udario u stomak. Doktorka koja je bila u smeni, izašla je i urgirala da se pozove policija, na šta je pomenuti "gospodin" počeo da psuje i nju, zaleteo se i polomio telefon, pred punom čekaonicom.

To se dogodilo zbog toga  što je zvao a niko mu se na telefon nije javio, a on je zvao da čuje rezultate. Jedna sestra, na sve pacijente koje ukucava za kontrole, prima hitnene slučajeve, previjanje vakcine inhalacije, nije stigla da se javi na telefon (i ako se javlja kad god je u mogućnosti) i napadnuta je na radnom mestu.


Udarena je, pritom šećeras. Danas je bila moja mama, sutra može biti bilo ko drugi. Mislim da je vreme da se ujedinimo, napravimo bojkot, peticiju, nađemo neko rešenje da Dom zdravlja dobije još osoblja, samim tim smanjimo gužvu, nervozu, čekanje.
Razumem da niko u Domu zdravlja ne dolazi tek onako, da su svi pod tenzijom i nervozom, ali sve dok ćutimo, i ne radimo ništa povodom toga, na TV-u slušamo kako je u Borči najmoderniji Dom zdravlja sa punim kapacitetom osoblja - što naravno nije tačno, biće gužve i punih čekaonica. Molim vas da podelite da što više ljudi ovo vidi, i zajedno nađemo rešenje" navodi se u objavi ćerke.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR