Glas Javnosti

DRAMA NA VOŽDOVCU: Mirjana muža NOŽEM IZBOLA U VRAT! On uspeo da je zaustavi da ga ne ubije!

Hronika
Autor: Glas javnosti/Kurir

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušana Marijana B. (39) zbog sumnje da je juče ujutru u stanu na Voždovcu pokušala da ubije supruga M.B. (40) posle verbalne rasprave.

Osumnjičena se na saslušanju branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Posle saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i da ne bi ponovila krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Sumnja se da je Marijana B. u petak, 27. januara oko 6 časova, supruga, koji je ležao u dnevnoj sobi na garnituri, ubola nožem u levu stranu vrata i nanela mu tešku telesnu povredu.

On je potom uhvatio nož desnom rukom i sprečio dalje povredjivanje, usped čega je zadobio lakšu povredu desne šake.

Policiju i Hitnu pomoć je pozvala ćerka koja je bila sa njima u stanu.

U daljem toku postupka biće ispitani svedoci, obavljeno psihijatrijsko veštačenje Marijane B, a pribaviće se i izveštaj Centra za socijalni rad o stanju u ovoj porodici.

Stanari zgrade u kojoj se desilo nasilje u porodici kažu da su ih jutros probudili vrsika i galama.

- Iz njihovog stana čula je galama, a ubrzo i zapomaganje i kukanje. Koliko smo čuli supružnici su se posvađali, pa je ona uzela nož iz kuhinje i zabila ga suprugu pod vrat - kažu šokirane komšije i dodaju:

- Čovek je zakukao, a onda su deca koja su bila u stanu počela da plaču i dozivaju pomoć.

MUP: Ubistvo u pokušaju

Policija u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su M. B. (40) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo ubistvo u pokušaju.

Ona se sumnjiči da je jutros u stanu na Voždovcu, nožem ubola četrdesetogodišnjeg supruga u predelu vrata nanevši mu tešku telesnu povredu, kao i lakšu povredu šake. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.


Komšije navode i da je zatim usledio muk.

- Neko vreme se ništa nije čulo, a onda je došla Hitne pomoć i policija. Njega su odvezli i čuli smo da mu se bore za život, a ona je ostala tu neko vreme. Video sam je dok je policija izvodila, nije imala lisice i delovala je veoma izgubljeno. Bleda u licu i nekako van sebe.


Sagovornik dodaje da je povređeni vlasnik zgrade.

- Zgrada koja ima pet stanova je zapravo bila njegova, njegov otac koji je preminuo pre tri godine je sagradio. Oni nisu imali problema i nismo čuli da su se nešto svađali, lepo su živeli - kaže sagovornik i dodaje:

- On je nastavio da se bavi građevinom, dok je njegova supruga bila bez posla, ali leti bi imala angažovanja oko apartmana u jednoj banji gde su izdavali turistima.

Oni dodaju da su ranije načuli da je osumnjičena imala psihičkih problema.

- U poslednjih nekoliko godina, ona je imala problema, ali su oni to krili. Deset godina su živeli u Rusiju, pa su se vratili i bili su dobrostojeći. Njihovo dete je danas trebalo da bude na priredbi, a evo šta je doživelo.

Porodica u kojoj se dogodilo nasilje rekli su da ne žele ništa da komentarišu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR