Glas Javnosti

DRAMA NA IZRICANJU DOŽIVOTNE ROBIJE: Goran Džonić LUPAO GLAVOM O ZID, pretio da će se ubiti! (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Okrivljeni za ubistvo tročlane porodice iz Aleksinca 2021. godine Goran Džonić, koji je danas osuđen u Višem sudu u Nišu na jedinstvenu kaznu doživotnog zatvora, po izricanju presude uzvikivao je da nije kriv, lupao je glavom o sto i pretio da će se ubiti.

Džonić je, nakon toga, po nalogu sudije, izveden iz sudnice.

Od trenutka kada je sudija za Džonića rekao da je kriv, on je u više navrata ponavljao „Zašto, zašto“.

Sudija je tokom izricanja presude ukazao na dokaze zbog kojih je Džonić osuđen na doživotni zatvor, među kojima i onaj da je njegov DNK pronađen na novcu koji je pronađen na imanju ubijene porodice.


Džonić, vatrogasac u penziji iz aleksinačkog sela Moravca, osuđen je za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57), Goranove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (26).

Sudije je rekao da je Džonić detaljno isplanirao zločin i dodao da ga je još dokazni postupak jasno povezao sa tregedijom.

Prema rečima sudije, Džonić nije dao neophodne odgovore koji bi ga odbranili od činjenica – otkud njegov DNK na nađenom novcu, kako je zločin na putu izvršen oružjem koje pronađeno u njegovom posedu, kao i za čaure koje su pronađene a odgovaraju tipu naoružanja koje je nađeno.Posle presude za zločin koji ne pamti centralna i južna Srbija, sudija je naveo i da misli da je kazna adekvatna posebno ako se uzme u obzir trenutak kada masovna ubistva postaju svakodnevica i da poruka mora da bude dovoljno jasna u ovom slučaju.

Đokići su držali menjačnicu u Aleksincu. Njihova spaljena tela su nađena 2. oktobra 2021. godine u ataru sela Moravac, a njihov automobil, takođe zapaljen, kod Tešice.

Goran Đokić, vlasnik menjačnice, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija, nestali su prethodno 26. septembra 2021.Smatra se da je Džonić rođake likvidrao iz koristoljublja, jer je na imanju njegovog sina Stefana i u njegovoj kući nađen novac za koji se veruju da je ukraden iz automobila ubijenog Đokića.

Džonić je ranije rekao da nije kriv za smrt rođaka i negirao svoje iskaze date Višem javnom tužilaštvu prošle i pretprošle godine.

Kazao je da se ne seća svojih ranijih iskaza jer su ga policajci posle hapšenja tri dana udarali u glavu i da je od ranije imao zdravstvene tegobe zbog kojih je morao da ode u invalidsku penziju.


Glas javnosti/N01H

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR