Glas Javnosti

Dragoljub istinu nosi sa sobom u grob

Hronika
Autor:

Suze i neverica obuzimaju žitelje Čardačišta. "Novosti" u surduličkom naselju Čardačište, dan nakon dvostrukog ubistva i samoubistva: Svi imaju samo reči hvale za Safeta i Elezu Sinanović, ali i za Dragoljuba Ajdića

DAN posle nezapamćenog zločina u surduličkom naselju Čardačište, gde je Dragoljub Ajdić (52) usmrtio Safeta Sinanovića (52) i njegovu ženu Elezu Sinanović (42), a zatim presudio sebi, smenjuju se neverica i suze. Najbliži oplakuju nastradale, a ostali meštani odmahuju glavom i gotovo se utrkuju u rečima hvale za obe porodice.

U domu bračnog para Sinanović u utorak su se okupile komšije i prijatelji. Čekaju završetak obdukcije i pripremaju njihovu sahranu.

                                                                                                              Marjan Marić

 
- Ovo je jedna fina i kulturna porodica, moja ćerka je njihova snaja. Safet i Eleza su bili dragi ljudi i dobri domaćini. Imaju divnu decu, dva sina i ćerku koje su lepo odgojili, naročito Safet koji je bio oličenje dobrote. Njihov sin je moj zet i ne mogu da vam opišem bol čoveka koji je na ovakav način izgubio oba roditelja u istom trenutku - priča za "Novosti" Marjan Marić i dodaje da još uvek ne mogu da shvate šta se desilo, a još veća im je misterija motiv za ovako nešto.

Njegova ćerka, koja nije želela da se predstavi, potreseno priča kako je Safeta i Elezu videla neposredno pre nesreće. Kako nam je rekla, sreli su se u prodavnici, nakon čega je ona otišla kod roditelja. Zna da su se oni uputili ka svojoj kući i da se maltene ispred nje i desio zločin.

Nedaleko od kuće Sinanovića, nalazi se porodični dom Dragoljuba Ajdića. Ispred njega su u utorak stajali njegova sestra, supruga i još nekoliko rođaka. Nevoljno su govorili o tome kako se osećaju, jer je na neki način, njihova porodica osramoćena.

Dragoljubova supruga Beara kaže da joj je muž bio miroljubiv čovek, vredan i domaćin. Najteže joj je zbog ćerke i sina koji su inostranstvu i do kojih stižu razne priče, a istinu ne zna niko. Verovatno je, kako kaže, pravi razlog zbog čega je ubio dvoje ljudi, a zatim sam sebi oduzeo život, Dragoljub odneo sa sobom u grob.

- Moj ujak radi od svoje desete godine, sve ovo je sam stekao. Nikad nije odbio nijedan posao. Miroljubiv i blage naravi. Radio je od jutra do sutra. Tog kobnog dana je ustao i popio kafu sa ujnom, krenuo u prodavnicu, ćaskao sa komšijama i posle se dogodio zločin, koji nikome nije jasan - priča za "Novosti" Dragoljubov sestrić Aleksandar Zejnulović.


Jezivi zločin odigrao se pre dva dana oko 14 sati. Kako je utvrđeno, Dragoljub je Safeta usmrtio tako što ga je udario automobilom "opel zafira", Elezi je nožem prerezao vrat, a zatim je tim istim nožem naneo sebi smrtonosne povrede po vratu.


ZLOČIN IZ STRASTI?

PRIČU o navodnoj ljubavnoj aferi izmeću ubice i ubijene žene niko od stanovnika ovog naselja ne negira. Bojažljivo sležu ramenima i pričaju kako nije sada vreme da se priča o tome, ali da se spekuliše da su Dragoljub i Eleza bili u vezi oko tri godine. Međutim, pretpostavljaju da je ona na to stavila tačku i okrenula se porodici, sa čim Dragoljub navodno nije mogao da se pomiri. Neki kažu da je naročito teško podnosio kada Elezu vidi sa mužem, kao što se desilo u tom trenutku, kada im je presudio.

novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR