Glas Javnosti

Draganić: VLASNIK KUĆE STRAVE U RITOPEKU PRIZNAJE SVE?

Hronika
Autor: Glas javnosti/kurir.rs

Još jedan pripadnik grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Vlada Draganić, mogao bi uskoro sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da sklopi sporazum o priznanju krivice i da kao svedok nekih zločina za koje se članovi ove ekipe terete, dobije povlašćeni status svedoka-okrivljenog.

Draganić je, inače, vlasnik kuće u Ritopeku u kojoj su, kako se tvrdi optužnicom Specijalnog tužilaštva, Belivuk, Miljković i njihova ekipa u tajnoj prostoriji likvidirali svoje protivnike ili one koji su im se ozbiljno zamerili, a potom na stravične načine uništavali tragove i njihova tela.

Sve to su slikali i slali preko Skaja koju su stručnjaci u inostranstvu uspeli da otvore, pa su policija i tužilaštvo tako u ruke dobili dragocene dokaze protiv ovog, pokazalo se, izuzetno surovog kriminalnog klana.

Prema informacijama, Draganić je nakon hapšenja pre godinu i po bio u ozbiljnoj depresiji. U pritvoru nije hteo da izlazi iz ćelije, odbijao je obroke i smršao je tridesetak kilograma. Prema mišljenju našeg izvora, najverovatnije je bio zabrinut za bezbednost porodice i dece.

- Od momenta kad je u aprilu uhapšen advokat Dejan Lazarević, zbog sumnje da je bio saradnik kriminalne grupe Darka Šarića, Draganić se potpuno promenio. Počeo je da jede, da izlazi u šetnje. Da li je to povezano ili je samo slučajnost, nije istraživano, ali je činjenica da se čovek "oživeo" - kaže izvor Novosti.
 

Sporazume o priznanju krivice do sada su sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i Srđan Lalić. Oni su prihvatili da za blažu kaznu ispričaju sve o zločinima u kojima su imali ulogu. Hrvatin se nagodio na 15, a Spasojević na 14 godina zatvora. Lalić je poslednji koji je to uradio i dogovorio status svedoka - okrivljenog i kao optuženi za direktno učešće u ubistvima dobio kaznu od 18 godina zatvora. On je sada, navodno, iz pritvora u CZ-u prebačen na tajnu lokaciju, kako bi bio zaštićen od moguće osvete vođa ove grupe.

Belivukovoj grupi pripremno ročište trebalo bi da se nastavi u ponedeljak, a zakazani su još termini i u sredu i četvrtak. Ono će se prema najavama i održati, iako je Belivuku i još nekolicini drugih branilac Nikola Ristović otkazao punomoćje i oni su dobili advokate po službenoj dužnosti.

Kako je rekao sam Ristović, on će se pojaviti na tim ročištima, ali ih posle toga više neće zastupati. O razlozima otkaza nije želeo da priča. On je još ranije otkazao punomoćje Marku Miljkoviću, kojeg je zastupao nakon hapšenja Lazarevića.

Osim Belivuka, kako smo saznali, i braća Marko i Miloš Budimir navodno su ostali bez branioca, koji se takođe povukao iz ovog predmeta. Međutim, i oni će zasad dobiti advokate po službenoj dužnosti.

Svedoče putem video-linka

Prisustvo okrivljenih državljana Srbije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tokom kontrole otptužnice povodom ubistva Milete Radulovića, zvanog Kapetan, u Višem sudu u Podgorici biće obezbeđeno putem video-linka. To je im omugućeno jer su tražili da prisustvuju kontroli optužnice.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića, koji su, prema dokaznom materijalu, pre dve godine oteli Radulovića, a potom ga predali ostalim članovima "kavačke grupe", koji su ga po nalogu Slobodana Kašćelana i Igora Božovića ubili. Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR