Glas Javnosti

DOŽIVOTNA robija za ubicu Džonića koji je ubio tročlanu porodicu Đokić u Aleksincu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na završetku postupka saopšteno je da će narednih dana, najverovatnije tokom sledeće sedmice zločincu biti izrečena presuda.

U Višem sudu u Nišu juče je iznošenjem završnih reči pravnih zastupnika oštećenih, optuženog i njegovih branilaca, završen višemesečni sudski proces protiv Gorana Džonića (67), penzionisanog vatrogasca iz aleksinačkog sela Moravac, optuženog za monstruozno trostruko ubistvo vlasnika menjačnice u Aleksincu Gorana Đokića (rođenog 1964. godine), njegove supruge Gordane (1965) i kćerke Lidije (1996) krajem septembra 2021. godine.

Na završetku postupka saopšteno je da će narednih dana, najverovatnije tokom sledeće sedmice zločincu biti izrečena presuda.


Zastupnici ubijene porodice Đokić zatražili su doživotni zatvor za Gorana Džonića iz Moravca, za koga je rečeno da je na najbezobzirniji način lišio života bliske rođake, kao i da nikada posle toga nije iskazao bilo kakvo kajanja zbog izvršenog zločina. Čak je rečeno „da je šteta što više u Srbiji nema smrtne kazne, jer je Goran Džonić takvu jedino i zaslužio”...

Sam Džonić juče se u jednom trenutku rasplakao u sudnici rekašvi „da mu je priznanje za trostruko ubistvo iznuđeno u policiji”, kao i „da je optužnica protiv njega izmišljena”. Odbijao je svaku krivicu, tvrdeći da nikoga nije ubio... A u svojoj završnoj reči branilac Gorana Džonića zatražio je da sud ubicu oslobodi krivice, jer, navodno, nije dokazano da je on izvršio trostruko ubistvo.

Podsećamo, Goran, Gordana i Lidija najpre su oteti oko ponoći u noći između 26. i 27. septembra na odlasku od Goranove majke Stojanke iz Moravca ka Aleksincu. Potom su odvedeni na levu obale Južne Morave između Moravca i Tešice, gde su ubijeni, a potom zapaljeni u automobilu gde je prvo pucano u njih, a potom su zapaljeni. Nekoliko dana kasnije, u istrazi policije, žandarmerije i BIA, 2. oktobra, otkriveno je mesto zločina. Potom su tokom oktobra 2021. godine zbog sumnje da su izvršili ubistvo uhapšeni najpre Goran Džonić, ali i njegova dva sina Stefan i Milan, kao i meštani Moravca braća Kostadin i Konstantin Milošević. Svi, osim Gorana Džonića, kasnije su oslobođeni sumnji i optužbi i pušteni na slobodu.


U voćnjaku porodične kuće Gorana Džonića odmah posle hapšenja ubice pronađen je u zemlju zakopan novac (oko 3.000 evra), a u kući pištolj kojim je izvršeno ubistvo... Prošle jeseni, posle dugotrajne istrage, veštačenja i saslušanja dvadesetak svedoka u Višem javnom tužilaštvu u Nišu zvanično je podignuta optužnica protiv trostrukog ubice zbog monstruoznog zločina.


Glas javnosti/P02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR