Glas Javnosti

DOVEDITE MI POPA! Velja Nevolja se ispovedio svešteniku pred početak suđenja, još šest članova klana uradilo isto, OSIM MARETA MESARA

Hronika
Autor: Glas javnosti

Veljka Belivuka, koji je optužen da je organizator kriminalne grupe optužene za najmanje sedam brutalnih ubistava, pred početak jučerašnjeg suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu na lični zahtev je posetio sveštenik.

Kako se saznaje, Belivuk je s njim proveo oko pola sata pre nego što je s lisicama na rukama, u pratnji čak petorice zatvorskih stražara, sproveden u najveću sudnicu Specijalnog suda.

- Posetu sveštenika tražio je Belivuk i još nekoliko pripadnika njegove grupe, ali ne i Marko Miljković. Obred sa sveštenikom dobio je juče posle uskršnjeg posta koji je postio i u zgradi pritvora obavljena je i Belivukova pričest - potvrdio je sagovornik.


Suđenje je, međutim, prema rečima sagovornika, ubrzo po ulasku okrivljenih i njihovih branilaca u sudnicu, odloženo. - Pripremno ročište odloženo je jer su okrivljeni Vlade Draganić i Vladimir Grek ostali bez branilaca. Njih su zastupali advokati Marko Janković i Olivera Đorđević, ali su oni "zbog novonastale situacije", to jest hapšenja advokata Dejana Lazarevića, otkazali svoja punomoćja. Osim toga, Janković je sud obavestio i da se zdravstveno loše oseća - naveo je izvor.


Prema njegovim rečima, Miljković i Belivuk se nisu javljali za reč niti ih je sudsko veće pozivalo da izađu za govornicu, jer osim Lazarevića, koji je pre desetak dana uhapšen zbog sumnje da je bio pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, njih zastupa i advokat Nikola Ristović.

- Sudsko veće je dalo rok od četiri dana Greku i Draganiću da angažuju nove advokate - dodaje sagovornik. Nastavak suđenja zakazan je za 24. maj, piše Kurir.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR