Glas Javnosti

DONETA PRESUDA ZBOG NAPADA NA DEČKA I DEVOJKU: Za ubod nožem i udaranje čekićem osuđen na bolnicu!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Viši sud u Nišu osudio je Borisa S, 19-godišnjeg studenta Elektronskog fakulteta u Nišu na meru obaveznog lečenja i čuvanja u psihijatrijskoj ustanovi zbog napada nožem na Jovana M. (19), i čekićem na Jovanovu devojku Jovanu S. (19).

Ovaka odluka doneta je nakon što je psihijatrijskim veštačenjem utvrđeno da Boris S. boluje od paranoidne šizofrenije, kao i da je napad počinio u stanju neuračunljivosti.

- Na Elektroskom fakultetu u neuračnuljivom stanju, usled duševne bolesti, paranoidne šizofrenije iz bezobzirne osvete, on je pokušao da liši života Jovana M., a naneo lake telesne povrede Jovani S. u koju je bio zaljubljen još od srednje škole. Prvo je osećao ljubomoru a potom mržnju prema Jovani i Jovanu koji je sa njom bio u vezi. Došao je toga dana na Elektronski fakultet u vreme pauze, izvadio iz ranca čekić i nož dužine sečiva 20 centrimetara koji je poneo od kuće. Prišao je Jovanu kojo je bio zagrljen sa Jovanom i ubo ga više puta u vrat zbog čega je on počeo da krvari a Jovanu je udario čekićem po ruci. Ona je počela da beži, udario je još jednom u leđa, Jovan je prišao i odgurnuo ga nakon čega je ona pobegla u amfiteatar. Nastavio je da juri Jovana, stigao ga je ispred zgrade fakulteta gde ga je još jednom ubo u vrat, a kada je on pobegao ponovo unutra jurio je za njim vičući “Ubiću te, ubiću te“. Nakon toga su ga savladali radnici fakulteta tako što su bacili jaknu na njega, i zadržali ga do dolaska policije, rekla je sudija u tom postupku.

Njemu je nakon toga izrečena mera čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, koja će se sprovesti u specijalnoj zaztvorskoj bolnici u Beogradu. Odlukom veća produžen mu je pritvor do upućivanja na izvršenje mere bezbednosti.

- Borise ,ja znam da si ti ovo delo uradio ne zbog toga što si ti to želeo nego zbog duševne bolesti, kako su to utvrdili veštaci. Jedina mogućnost koju smo mi imali jeste bila da da tebi izreknemo ovu meru bezbednosti kako bi ti se pomoglo da tu bolest koju imaš što pre prevaziđeš, da što pre ozdraviš i da se vratiš u društvo kao normalan član društva koji će da mu doprinese. Ovaj događaj koji je teško pogodio pre svega porodice oštećenih, pogodio je i tebe i tvoju porodicu, dodala je sudija.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR