Glas Javnosti

DOKTORKA I NJEN POMOĆNIK OSTAJU U PRITVORU: Zbog izdavanja lažnih potvrda o vakcinaciji iza rešetaka još 30 dana

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, nakon saslušanja odredio je pritvor do 30 dana, za osumnjičenu doktorku Dejanu P. U. (42) bog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i S. A.(42) 42) zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Pritvor im je određen zbog bojaznosti od uticaja na svedoke. Dok je predlog tužioca Višeg javnog tužilaštva da se pritvor odredi i M. B.(31) odbijen i on je pušten da se brani sa slobode, potvrdila je Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

Podsetimo, danas su u toku dana u Višem javnom tužilaštvu saslušani svi osumnjičeni, za koje je tužilac tražio određivanje pritvora.

- Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u daljem toku postupka, nakon čega će dalje procesne odluke donositi u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena -saopštilo je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, povodom izdavanja Potvrda o izvršenoj vakcinaciji protiv virusa „Covid 19“, u Novom Sadu, osobama koje nisu vakcinisane.

Podsetimo, uhapšena je Dejana P. U. (42), zaposlena u Domu Zdravlja “Novi Sad” kao lekar opšte medecine u ambulanti u Kaću i S. A. (42) uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja i M. B (31) koji se tereti za krivično delo falsifikovanje isprave.
Policija traga za odbeglom K. B.(37).

- Sumnja se da je Dejana P. U. , iskoristivši svoja ovlašćenja,kao lekar opšte prakse, za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv virusa kovid 19, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale vakcinom "Fajzer", iako to nisu učinile. S. A i ženska osoba K. B., koja je u bekstvu, su doktorki dostavljali lične podatke za sebe, kao i za osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu od 300 evra po potvrdi, dobili dokaz lažni o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne - kaže izvor Kurira.

Dom zdravlja Novi Sad saopštio je da je interna kontrola utvrdila zloupotrebe u radu kod jedne od doktorki doma zdravlja i da je zbog toga prijavljena nadležnim organima. Kako se navodi u saopštenju, na zloupotrebe su ukazali građani, a interna kontrola je pokazala nepravilnosti u radu te doktorke.

BONUS VIDEO: SVETLANA ĐOKIĆ EKSKLUZIVNO IZ PODGORICE: IZ CRNE GORE NESTALO 3,5 TONE KOKAINA

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR