Glas Javnosti

ĐOKIĆE UBIO ROBIJAŠ NA VIKENDU!? Nove sumnje policije, ovako nešto se već dogodilo u Srbiji

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policija intenzivno traga za ubicama tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, a istraga je proširena na sve veći broj ljudi. Prema nezvaničnim informacijama, ubice Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25) policija traži i među osuđenicima.

Razlog što su policijski inspektori ušli i u srpske zatvore je činjenica da su oni ubijeni u noći između nedelje i ponedeljka, što ostavlja mogućnost da je u napadu na njih učestvovao i osuđenik koji je u to vreme bio na vikendu. Povratkom u zatvor, u ponedeljak ujutru, sebi bi obezbedio savršen alibi.

Osim vikenda, zatvorenici imaju pravo i na godišnje odmore što im takođe daje mogućnost da počine krivična dela dok su na slobodi. To se i desilo u slučaju svirepog ubistva mlinara Miroslava Jankovića iz doljevačkog sela Držanovac.

Janković je napadnut 2. marta 2005. godine u svom porodičnom domu dok su ukućani bili za večerom. B. M. iz Manojlovca kod Leskovca sa još dvojicom razbojnika od kojih jedan nikada nije identifikovan, upao je u kuću i sa vrata počeo da puca na mlinara. Janković je skočio na njega, ali je u pokušaju da mu otme pištolj zadobio tri rane od kojih je preminuo posle osam meseci.

 

Njegova supruga Slobodanka uspela je da dvojici napadača skine fantomke, a DNK sa njih, dovela je do B.M. i njegovog saučesnika J.M. Ustanovljeno je da je u vreme izvršenja dela B.M. bio na izdržavanju petnaestogodišnje robije u niškom KPZ zbog teškog slučaja razbojništva i pokušaja ubistva dvanaestogodišnje devojčice, koje je počinio u selu Dušanovac kod Negotina 1994. godine.

Pušten je na jednomesečni godišnji odmor od 11. februara da bi posle tri nedelje ubio mlinara. Njegov saučesnik J.M. je u vreme zločina bio u bekstvu iz zatvora gde je trebalo da odleži dve godine zbog petnaestak krivičnih dela. B.M. je za mlinarevo ubistvo dobio 40 godina zatvora a J.M. je na robiji počinio samoubistvo kada je shvatio da je otkriven.

Kako navodi izvor sa ozbiljnim policijskim iskustvom, zatvori su rasadnik najgorih bandi koje operišu na našim prostorima.

- Počinioci najtežih zločina nikada se neće resocijalizovati, to pokazuju podaci o broju recidivista odnosno povratnika. Tokom boravka u zatvorima oni se udružuju, a nažalost pridružuju im se posebno mladi ljudi, izvršioci lakših krivičnih dela, koji u njima počinju da vide svoje idole - kaže sagovornik Pinka.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR