Glas Javnosti

DOK SE TUŽILAŠTVO RASPADA ONA SE HVALI: Ovako je Nataša Krivokapić rešavala slučajeve dok je zapostavljala goruće probleme!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Viša javna tužiteljka, Nataša Krivokapić, još se u svom prvom intervjuu pohvalila uspesima koje je postiglo Više javno tužilaštvo i od tada ne prestaje, a sve ono što su ozbiljni problemi i afere stavljeno je pod tepih.

Tužiteljka Krivokapić je u jednom intervjuu rekla da je ponosna na sve što je ostvareno za vreme njenog mandata.

- Uspesi VJT su brojni, pre svega izuzetna efikasnost u postupanju imajući u vidu da većina zamenika ostvaruje ažurnost veću od 95 odsto. Uspeh VJT je i oko 40 odsto završenih starih tzv. programskih predmeta koji su se sudili preko 10 godina i koji su rezultirali pravosnažim sudskim presudama i to zahvaljujući inicijativi tužioca za zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog dela. Samo tokom 2018. godine i tokom prva tri meseca tekuće godine VJT je sklopilo 437 sporazuma o priznanju krivičnog dela, od čega je 95 odsto prihvaćeno od suda, a u 65 odsto slučajeva sud je izrekao zatvorske kazne i time je usvojio predlog tužilaštva. Uspeh VJT-a je i u tome što je u navedenom periodu u saradnji sa Četvrtim odeljenjem Gradskog SUP-a i SBPOK-om zaplenjeno bezmalo 300 kilograma opojne droge, sa pojedinačnom najvećom zaplenom od 104 kilograma marihuane - govorila je tužiteljka u svom intervjuu za Blic.

Zanimljivo je da je Krivokapić kao jedan od slučajeva na koje je ponosna navela slučaj ubistva pevačice Jelene Marjanović, a koji nije rešen, a nema mi izgleda da će uskoro biti. Istakla je da je ponosna i na rešavanja likvidacija Strahinje Stojanovića i Bojana Mirkovića, a koje su bilo deo obračuna kriminalnih klanova.

 -To su zaista fantastični uspesi nastali kao rezultat potpune posvećenosti tužilaca i kolega iz MUP-a. Mislim da je ključna bila upravo ta posvećenost i odluka ostvariti postavljeni cilj. U konkretnim predmetima radili smo tako što smo imali svakodnevno neposrednu saradnju, bili smo tim, policija nas je obaveštavala o svakoj preduzetoj radnji, uz naše prethodne konsultacije- rekla je Krivokapić u intervjuu.

Još u junu 2017. godine ona je najavila da će slučaj "Savamala" biti rešen, ali je ubrzo nakon toga ipak odlučila da je tom slučaj pridat veliki medijski značaj i ništa nije rešeno. Pretpostavljamo da ovo nije jedan od slučajeva na koji je tužiteljka ponosna. Naglašavala je da je za vreme njenog mandata rešeno mnogo slučajeva pedofilije i dečije pornografije. Ono što javnost takođe pamti je da je upravo tužiteljka Nataša Krivokapić bila jedna od dve tužiteljke koje su ispitivale Igora Jurića dok su telefonirale sa nekim.

A u pitanju je bio slučaj podvođenja maloletnica u kojem je navodno učestvovao Dragan Marković Palma.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR