Glas Javnosti

DOK SE TELO NE NAĐE, DANKA ZA JAVNOST NE SME DA BUDE MRTVA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Nacionalne asocijacije za borbu protiv nasilja Maja Jovanović izjavila je da se ni posle dva meseca od nestanka male Danke Ilić u Banjskom polju ne može govoriti da je devojčica ubijena - sve dok se telo ne pronađe

Naprotiv, treba se držati toga da je nestala. Bilo je očekivano da će jedan od osumnjičenih za ubistvo devojčice, Srđan Janković, koji se dva meseca branio ćutanjem, negirati da je učestvovao u ubistvu, i da građani i javnost ništa konkretno i specijalno neće saznati iz njegovog iskaza - rekla je Jovanovićeva i dodala:

- Potpuno različite izjave osumnjičenih, gde jedan kaže da nikada nije video devojčicu, dok drugi, koji je bio na mestu suvozača, tvrdi da je devojčica udarena autom, stavljena u zadnji deo auta, ubijena i onda bačena na deponiju, dovodi ceo ovaj slučaj u mat-poziciju.

Jovanovićeva kaže da je neophodno sačekati i videti da li će drugi osumnjičeni, koji je priznao ubistvo, biti spreman da informacijama i dokazima potkrepi svoju izjavu.


(Foto: Privatna arhiva)

Maja Jovanović je apelovala i na stanovnike Bora, Zlota i Banjskog polja, koji dosad nisu bili spremni da izađu s određenim informacijama, da to sada urade:

- Kao što smo imali slučaj komšije koji ima vikendicu svoje majke u blizini, koji je video dvojicu osumnjičenih u sasvim drugom delu deponije i takvu izjavu dao policiji. Neophodno je da postoji takav vid informacija u ovakvoj situaciji, kada postoji mnogo nejasnoća i nepravilnosti jer je svaka informacija od velikog značaja.

- I ja gajim nadu da je Danka živa, ali... - rekao je Dankin otac Miloš Ilić.

Podsetimo, Danka Ilić (2) nestala je u Banjskom polju 26. marta. Za njom se intezivno tragalo nedeljama, a 4. aprila uhapšena su dvojica radnika borskog vodovoda, pod sumnjom da su je udarila autom i potom udavila. Iako je jedan od njih priznao zločin, telo deteta i dalje nije nađeno. Istragu slučaja vodi Više javno tužilaštvo (VJT) u Zaječaru, gde se saslušavaju svedoci i ispituju sve okolnosti.






Glas javnostiR05S
 
(Mišljenja i stavovi u ovom tekstu nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti")

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR