Glas Javnosti

DOBRO POZNAT DNK ORGANIMA GONJENJA: Ubijeni Strahinja Stojanović povezan sa mnogim likvidacijama slobodno se šetao Srbijom i regionom!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Strahinja Stojanović (30), koji je ubijen u sred bela dana u eksploziji bombe postavljene pod njegov automobil na Novom Beogradu, na do sada nerasvetljene načine je izbegavao optuženičku klupu, ikao je njegovo ime dovođeno u vezu sa mnogim teškim krivičnim delima.

Nejasno je kako je Stojanović uspeo da izbegne optuženičku klupu u slučaju ubistva Miloša Vidakovića u Budvi iz 2013., a za koje ga je, kao i ostale učesnike u tom zločinu, optužio svedok tužilaštva Miloš Vojnović. Ostalo je nejasno kako se čovek, koji je dovođen u vezu sa nerasvetljenom egzekucijom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, nesmetano šetao Srbijom, ali i zemljama u regionu.

Stojanovićevo ime šira srpska javnost prvi put je čula kada ga je svedok tužilaštva Miloš Vojnović označio kao direktnog nalogodavca ubistva Miloša Vidakovića 2013. godine. Vojnović je pre nekoliko godina tokom suđenja za ubistvo Vidakovića i Nikole Bojovića u Specijalnom sudu u Beogradu, priznao da je ubio Miloša, rekavši da je likvidaciju naručio upravo Stojanović, koji je sa žrtvom bio kum i u svađi.

Svedok tužilaštva je tada isticao da je Stojanović te godine kada se zločin dogodio došao u Budvu da ubije pokojnog Luku Đurovića, inače bliskog saradnika Luke Bojovića. Zauzvrat, grupa Miloša Delibašića kojoj se sudilo za ubistva Vidakovića i Bojovića i kojoj je pripadao svedok Vojnović, trebalo je da za Stojanovića ubiju njegovu metu – Vidakovića. Razlog zamene ubistva bila je namera da se policiji “oteža” rasvetljavanje ova dva zločina.

Interesantno je da je tužilac poverovalo u sve što je Vojnović izrekao, i koji je takođe bio glavni adut tužilaštva u ovom postupku, sem u to da je Stojanović naručilac zločina. Tako je on saslušan samo u svojstvu svedoka, kada je negirao bilo kakvu vezu sa zločinom.

Njegov DNK bio je pronađen i na pištolju, panciru i laptopu u stanu gde su boravili članovi grupe pre ubistva Vidakovića, a zasad nije poznato kako je uspeo da izbegne optuženičku klupu.

Kako je svedočio Vojnović o ubistvu

Miloš Vojnović istakao je da tokom suđenja da se grupa čiji je bio pripadnik, pre ubistva Miloša Vidakovića, bavila isključivo pljačkama i otmicama. On je potom opisao ubistvo Vidakovića, koga je upucao u kafiću “Sejlor” u Budvi.

-Imao sam belu ribarsku turističku kapu i kragnu preko lica. Opalio sam par hitaca sa oko deset metara razdaljine, nisam prišao i u glavu mu pucao. Nisam znao kakav je osećaj kad pucaš u nekoga. Znao sam kako je kada opljačkaš ili uradiš otmicu, ali ovo je skroz drugačije - rekao je on tada.

Da su tvrdnje Vojnovića imale pokriće dokazale su i fotografije koje su tokom suđenja za ubistvo Vidakovića i Bojovića prikazane. Na njima se, između ostalog, vidi i da je grupu optuženu za zločine u danima oko likvidacije Vidakovića u stanu u Budvi obilazio Stojanović, ali i jedan od vođa navijača Crvene zvezde Uroš Mišić, koji je takođe “izbegao” da se nađe na optužnici.

Sem pomenutog zločina, Stojanović se u više navrata pominjao i kao osoba osumnjičena za likvidaciju poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koji je ubijen u sačekuši krajem jula 2018. godine na Bežanijskoj kosi.

Mediji su u više navrata navodili da je Stojanović bio prvoosumnjičeni tokom istrage ovog zločina, navodeći da je navodno bio zadužen da prati ubijenog advokata. Ipak, i pored ovih spekulacija, koliko je javnosti poznato, Stojanović nikada nije saslušan povodom eventualnih saznanja koja ima.

Iako je dovođen u vezu sa dva ubistva, a čak je preživeo i jedan atentat, Stojanović se proteklih godina nesmetano šetao po Srbiji, ali i Španiji, Turskoj i drugim zemljama, o čemu svedoče brojne fotografije.

Postavlja se pitanje da li se zapravo Stojanović samo opustio u prethodnom periodu, pa mu je to došlo glave, ili je ipak imao zaštitu.

Podsetimo, Strahinja Stojanović ubijen je u nedelju oko 12.15 sati na Novom Beogradu dok je njegova saputnica, kolumbijska državljanka Sonja Suarez Gomez lakše povređena u eksploziji džipa nakon što je nepoznati počinilac daljinskim upravljačem aktivirao eksploziv.

Sumnja se da je likvidacije Stojanovića osveta za ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Ubijeni Ognjanović bio je advokat porodice Bojović, ali i pripadnika Lukinog klana.

Bio dobar sa navijačima Crvene zvezde

Ubijeni Stojanović svojevremeno je bio u dobrim odnosima sa ubijenim vođom navijača Crvene zvezde Veliborom Dunjićem. Dunjić je likvidiran 2014. godine ispred splava “Džimis”, a mediji su svojevremeno pisali, da je ubijeni vođa dolazio u Palatu pravde, kada je Stojanović saslušavan zbog ranjavanja pripadnika BIA.

(Glas javnosti/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR