Glas Javnosti

DIREKTORKA OTKRILA DETALJE POŽARA U VRTIĆU : Oglasio se alarm, otvorile smo vrata i videle crn dim

Hronika
Autor: Glas javnosti

U kotlarnici vrtića "Poletarac" u Užicu, danas nešto pre 14 časova, izbio je manji požar. Brzom intervencijom vatrogasnih ekipa nije došlo do njegovog širenja na objekat vrtića. Deca su na vreme evakuisana i ni na jedan trenutak nisu bila ugrožena

Kada se dim razišao, ustanovljeno je da se zapalio bojler koji greje vodu za potrebe kuhinje vrtića i da nema veće materijalne štete. Prema rečima direktorke Predškolske ustanove Užice Veselinke Jovanović nakon procene štete biće doneta odluka da li će deca iz vrtića "Poletarac" biti prebačena u druge objekte ove ustanove ili će vrtić nesmetano nastaviti sa radom.

 

- Negde oko 13.55 oglasio se alarm u našoj ustanovi, pre nekoliko meseci ovde je ugrađena dojava požara i onog trenutka kad se alarm oglasio na kontrolnoj tabli koja označava, videli smo koja prostorija je u pitanju i videli smo da je u pitanju kotlarnica. Došle smo do kotlarnice, koleginica i ja, i kada smo otvorile vrata videle smo crni dim - kaže Veselinka Jovanović.


Prema njenim rečima, tog trenutka su pozvani vatrogasci, a vaspitačicama je rečeno da evakuišu decu na drugu stranu dvorišta, u odnosu na kotlarnicu. Kada se razišao dim, vatrogasci su videli da je u pitanju centralni bojler, koji greje vodu za kuhinju. Vatre nije ni bilo, samo dima, jer se zapalila plastika piše Užice oglasna tabla.

Kako navodi direktorka, u toku dana će roditelji biti obavešteni gde će sutra voditi decu, da li u isti vrtić ili u neki drugi objekat.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR