Glas Javnosti

DIREKTOR UPRAVE POLICIJE CG: "Nadam se da više nikad nećemo svedočiti ovakvoj tragediji"

Hronika
Autor: Glas javnosti/novosti

Direktor Uprave policije Crne Gore, Zoran Brđanin, oglasio je se povodom tragedije na Cetinju.

- Ljudski životi su najvredniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje dece. Saosećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povređeni brzo i uspešno oporaviti - rekao je Brđanin.


Brđanin je podelio informacije o događaju.

- Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac Vuk Borilović, sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest - dodaj je direktor Uprave policije.

Po pozivu građana, na lice mesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

- Naglašavam da se okolnosti celokupnog događaja, uključujući i lišenje života Borilovića i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaveštena o svim detaljima. Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Verujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izveštavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi obaveštavanje javnosti - zaključio je Brđanin.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR