Glas Javnosti

DIREKTOR ŠKOLE OTKRIO STANJE DEČAKA KOG JE OTAC BRUTALNO ŠUTIRAO: Za njega se sprema individualni plan zaštite!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Dečak, učenik sedmog razreda OŠ "Vuk Karadžić" u Doljevcu, kog je u školskom dvorištu tokom maturske proslave prebio otac i brutalno ga šutirao pred svima, dan nakon incidenta pojavio se u školi. Direktor ove škole Goran Ilić saopštio je da se dečak oseća dobro te da se za njega sprema individualni plan zaštite.

Otac je brutalno napao sina u vreme kada su osmaci organizovali neformalnu proslavu kraja škole. Nakon ovog incidenta je uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati, a Tužilaštvo je danas predložilo pritvor. Istovremeno, njemu su određene i mere predviđene Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici koje podrazumeva udaljenje iz porodičnog doma i zabrana prilaska žrtvi nasilja u porodici.

Proslavu su organizovali đaci, kako bi uz trubače obeležili rastanak.

- Pretučeni učenik je učenik sedmog razreda. On se umešao s njima, ima tu drugove. Otac, valjda, revoltiran zašto je on s njima, mlađi je i reagovao je tako kako je reagovao - priča direktor za "Telegraf" pokušavajući da da bilo kakvo objašnjenje za sumanuti potez roditelja.

Direktor tvrdi da su odmah alarmirane institucije, najpre MUP.

 

- Posle nastave grupa osmaka organizovala se da proslavi rastanak. Bili su tu trubači. Moram da kažem da sam bio na putu, nisam bio prisutan kad se sve to izdešavalo, kad su oni slavili. Kad sam se vratio u školu, obavestili su me da je roditelj pretukao svoje dete. Ja sam prijavio to Policijskoj upravi, Centru za socijalni rad, Školskoj upravi, onako kako protokol nalaže. Snimak je vrlo brutalan. Juče je održan sastanak Tima za bezbednost, gde je donet zaključak da se odradi individualni plan zaštite za dete.

 

Direktor Ilić za "Telegraf" ističe da su se deca spontano organizovala, a da je škola planirala zvaničan rastanak 27. juna, ako Ministarstvo dozvoli proslave.

- Niko to nije znao, ni od nastavnika. To je grupa, nisu svi, mi imamo 188 učenika 8. razreda, na onom snimku može da se vidi da je to bilo njih 30-40. Većina učenika je školskim prevozom otišla kući. Par nastavnika koji su pošli kuću čuli su muziku i samoinicijativno su otišli da proprate. Nastavnica, kada je primetila da je dete na zemlji pritrčala je, povukla je za majicu roditelja i mislim da je spasila da ne dođe od tezih posledica - ističe direktor.

 

Dečak će razovarati sa pedagogom i pihologom, a individualan plan zaštite je u izradi.

- Preduzećemo sve što je u nasoj mogućnosti - zaključio je direktor.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR