Glas Javnosti

DIrektor iz Novog Sada ošetio budžet za skoro 200 miliona dinara

Hronika
Autor: Glas javnosti

U zajedničkoj akciji Poreske policije i MUP, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva, određeno je zadržavanje do 48 sati osnivaču i direktoru privrednog subjekta iz Novog Sada, zbog sumnje da je oštetio budžet Srbije za više od 191 milion dinara.

Protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava, zbog sumnje da je izvršio krivično delo poreske utaje i poreske prevare, kao i krivično delo pranja novca u iznosu od oko 70 miliona dinara,

Sumnja se da je on tokom 2019-2021. godine izbegao da obračuna i plati PDV na tako što je u poreskim prijavama iskazivao lažne podatke o navodno izvršenoj nabavci dobara i usluga, prenosi Tanjug.

Takođe, osumnjičeni je, kako se navodi u saopštenju poreske uprave, izbegao plaćanje poreza na dobit za 2019, 2020. i 2021. godinu jer nije evidentirao prihode po osnovu izvršenih usluga privrednim subjektima.

U istom periodu, bez dokumentovanog osnova podizao je novčana sredstva sa računa svog preduzeća i još jednog udruženja bez obračuna i uplate poreza na prihod od kapitala, u cilju „izvlačenja gotovine”.

Iz preduzeća je koristeći lažne račune, prebacivao novčana sredstva na račune više preduzetničkih radnji, bez obračuna i plaćanja poreza na druge prihode.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR