Glas Javnosti

DILERI SE UJEDINJUJU: Kriminalne grupe iz istočne Evrope operišu širom Španije

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sve veći broj članova kriminalnih grupa iz istočne Evrope, poput Albanije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, radi u Španiji.

Ovo je danas saopštila španska Civilna garda nakon što je zaustavila jedrilicu s troje hrvatskih državljana kod kojih je pronašla tonu kokaina.

"Kriminale grupe iz navedenih zemalja nalaze se uglavnom u strateškim zonama za putovanja preko Atlantskog okeana, poput Kanarskih ostrva, severne pokrajine Galicije i južne obale Španije. Grupe koje tamo operišu odgovorne su za veliki deo uvoza kokaina u Evropu", navela je španska policija na svojoj internet stranici, prenosi Hina.

Civilna garda je u utorak ujutro presrela hrvatsku jedrilicu na udaljenosti od 88 milja zapadno od kanarskog ostrva La Palma.

Jedrilica je plovila pod hrvatskom zastavom a posadu su činila trojica hrvatskih državljana. Nakon pregleda zbog sumnje na krijumčarenje droge jedrilica je dotegljena do ostrva.

Pretragom jedrilice pronađeno je 980 paketa sa oko 1000 kilograma kokaina, saopštila je Civilna garda.

„Prema procenama španskih kolega, ulična vrednost zaplenjenog kokaina je veća od 40 miliona evra. Prema do sada prikupljenim saznanjima kokain je bio namenjen evropskom, španskom i hrvatskom ilegalnom narko tržištu", saopštila je hrvatska policija.

Kako je navela Civilna garda, troje hrvatskih državljana od ranije je povezano s trgovinom drogom i trgovinom oružjem.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR