Glas Javnosti

Девојчица која је отела бебу смештена у прихватилиште

Hronika
Autor: Politika.rs/Foto: pixabay

Након целодневне драме, у недељу, 8. марта, када је из куће у Улици Стевана Шупљикца 112, у Панчеву, нестала осмомесечна беба, а после полицијске потраге пронађена жива и здрава, Више тужилаштво у Панчеву саопштило је за „Политику” да је обавештено да је у раним јутарњим часовима 8. марта дете рођено 2008. године, из породичне куће родитеља Ж. З. и Ј. Н. изнело осмомесечну бебу без знања и одобрења родитеља.

Након полицијске акције, која је трајала неколико часова, беба је заједно са девојчицом пронађена без повреда, у аутобусу на једној приградској линији, након чега је враћена родитељима.

Тужилаштво наводи да, како је реч о детету које није навршило 14 година, оно не подлеже кривичној одговорности, те се према њему не може водити поступак, изрећи кривичне санкције, нити применити друге мере.

С друге стране, у таквим случајевима се о догађају обавештава надлежни центар за социјални рад, као орган старатељства, ради предузимања мера из њихове надлежности.

Девојчица је након овог догађаја ургентно смештена у прихватилиште Дома за децу и омладину без родитељског старања у Панчеву.

Како брига о малолетници у ранијем периоду није била адекватна од стране оца, надлежни центар за социјални рад, покренуће поступак лишења родитељског права, пред надлежним судом, о чему је тужилаштво, одраније обавештено од Центра за социјални рад у Панчеву.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR