Glas Javnosti

DEVETI DAN POTRAGE ZA MATEJEM: Molitva je pojačana, zvone zvona na svakih sat vremena, uključuje se INTERPOL

Hronika
Autor: Glas javnosti

Danas je deveti dan potrage za nestalim Matejem Perišem (27), koji je nestao u noći 31. decembra u Beton hali u Beogradu.

Momak iz Splita došao je u srpsku prestonicu sa šestoricom prijatelja. Pretposlednjeg dana prošle godine, 30. decembra, izašli su na večeru, a potom u klub Gotik. Upravo to je mesto na kom su se videli.

Kako su pokazali kasnije veštačeni snimci nadzornih kamera, mladić je trčao ulicama grada, u priobalju, noseći samo majicu sa kratkim rukavima.

Reč je o ranim jutarnjim časovima. U tom trenutku napolju je padala kiša.

Kako su mladići potvrdili, jakna Matejeva ostala je u garderobi kluba.

U potragu za Splićaninom Matejem Perišem (27), koji je nestao 31. decembra u Beogradu, uključen je i Interpol, pišu beogradski mediji.

O nestanku hrvatskog državljanina za koga se sumnja da se utopio obaveštene su i susedne države kroz koje prolazi Dunav.

Srpska policija, osim u Beogradu, pretraživala je reku Dunav i nizvodno, sve do Smedereva.

Proveravalo se kako korito reke, tako i priobalje jer se ne isključuje mogućnost da će voda u nekom trenutku izbaciti telo na površinu, navodi se u izveštajima medija.

 Ispovest Mateijinih priatelja ukazuje na jedno

Momci iz Splita najpre su govorili da nije bilo nikakvog sukoba, međutim, iz Hrvatske su stigle reakcije bližnjih Matejevih na navode o neprijatnosti sa nepoznatim Zadranima, koja se, kažu, okončala slanjem pića za sto.

Zbog snimaka na kojima se vidi kako Matej trči po kiši u gluvo doba, špekulisalo se i da je bilo zloupotrebe narkotika. Međutim, otac mladića, Nenad Periš, koji je od 2. januara u Beogradu, negirao je tu mogućnost. Isto misli Matejeva devojka, koja nije došla sa muškim društvom u Beograd na proslavu Nove godine, navodeći da je jedino moguće da mu je neko nešto sipao u piće.

Matejeva majka, navodili su mediji, ove dane neizvesnosti provodi u molitvi.

- Obilazi splitske katedrale i veruje da će Mateja pronaći živog. Mnogo ljudi se okuplja u splitskim katedralama, molitva je pojačana, zvone zvona na svakih sat vremena. Situacija u Splitu je dramatična. Svi očekuju nove vesti iz Beograda. Majka i dalje gaji nade da će joj naći sina - prenosi novinar Kurira.

Matej ima i dve sestre.

Inače, otac je uveren da će se iz Beograda put Hrvatske vratiti sa sinom. Od momenta kada je video snimke, potvrdivši da je upravo Matej na njima, nade su mu se probudile da je i dalje među živima.

Ronioci Žandarmerije pretražuju Savu i Dunav.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR