Glas Javnosti

DEVET OSOBA U URGENTNOM nakon eksplozije, najmlađi poginuli ima 38 GODINA

Hronika
Autor: Glas javnosti

U fabrici "Edepro" kod Leštana, ukupno je u eksploziji koja je danas potresla glavni grad, povređeno 16 osoba, a jedan poginuli rođen je 1983. godine, prenosi Blic.

- Vatrogasno spasilačka brigada Beograd je u 14 časova i 13 minuta primila poziv da se dogodila eksplozija u pogonu kod Bubanj potoka. Po dolasku naših ekipa, videli smo da se eksplozija dogodila u magacinu raketnog goriva površine 260 kvadrata gde je bilo skladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma goriva. Ovom prilikom, nažalost, stradala su dva radnika, a 16 je povređeno. Vatrogasne ekipe su uz pomoć policije i Hitne pomoći uspele da spasu četiri coveka. Na licu mesta bilo je 11 vatrogasnih vozila sa 56 vatrogasaca. Pogon je zapošljavao po 40 radnika u smeni. U ovom trenutku situacija je stabilizovana. Naše ekipe zajedno sa policijom i Hitnom pomoći ostaju na licu mesta do potpune sanacije prostora, a sve mere koje smo preduzeli su u cilju sprečavanja posledica po naše sugrađane - rekao je komandant vatrogasne brigade Miloš Majstorović.

On je rekao da ne može da garantuje da neće biti novih eksplozija, prenosi Blic.

Na terenu su četiri vatrogasna vozila sa 16 vatrogasaca koji dežuraju i vrše, zajedno sa policijom, pretragu ostalog dela terena.

Na lice mesta oko 15 sati stigao je i Veselin Milić, načelnik Policijske uprave za Grad Beograd.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR