Glas Javnosti

ŠTA JE PRETHODILO TRAGEDIJI U MELENCIMA? Često je bežala iz kuće i dozivala pomoć i vikala: UBIĆE ME!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U sredu 7. Oktobra, na Pavliškom groblju u selu Melenci, sahranjena je Ivana A. tridesetšestogodišnja žena, čije beživotno telo je pronašla njena majka. Selom su nakon sahrane počele da kruže svakakve priče o pokojnoj Ivani.

Telo ubijene Ivane i njenog partnera, četrdesetdvogodišnjeg Dobrice A. slučajno je pronašla Ivanina majka u kupatilu kuće u kojoj je ovaj par živeo.

Nakon tragedije komšije su otkrile detalje iz života ovog bračnog para.

- Ja sam tu treća kuća od njih, svašta se dešavalo. Ivana je često istrčavala na ulicu i zvala pomoć. Nedavno je sva u bunilu izletela i vikala: ’ubiće me, pomozite ljudi’ - priča jedan od komšija uz napomenu da je i on čuo priču, da je Dobrica, najpre ubio Ivanu, a onda presudio sebi.

Komšije kažu da se Ivanin suprug Dobrica u njenu kuću u Melencima doselio pre mesec dana. Ovu kuću je Ivani kupio otac, nakon što se razvela od prvog muža.

- Pomogao joj je da opremi kuću ali je on u međuvremenu, pre oko pola godine, preminuo. Posle toga, u tu kuću se doselio i Ivanin novi muž. Da su mnogo pili, to pouzdano znam, e sad da li su bili uživaoci narkotika, kako po selu priča, to ne znam i ne mogu pouzdano da tvrdim – rekla je žena srednjih godina iz iste ulice, koja još dodaje da su i danju i noći, svi prozori na Ivaninoj kući bili otvoreni i da se često čula vika i svađa.

Meštani kažu i da supružnici nisu bili bliski ni sa kim iz ulice, ljudi su ih izbegavali upravo zbog čestih svađa, incidenata i zato što su dosta pili. Upravo zbog galame koja je stalno dopirala iz njihove kuće, ne mogu sa sigurnošću da kažu da su čuli buku koja bi mogla da ukaže na to da se unutra dogodio zločin.

- Odjednom se sve utišalo, prestale su svađe i svima je bilo čudno, ali smo mislili da su negde otputovali. Onda se 3. oktobra pojavila njena majka. Došla je da proveri šta se sa njima dešava pošto se Ivana nije javljala na telefon. Raspitivala se po komšiluku i kad je čula da ih duže vreme niko nije video, pozvala je policiju - pričaju komšije.

Policajci su na licu mesta obili vrata pajserom i ušli su u kuću gde ih je sačekao užasan prizor. Na licu mesta mogle su se čuti teze da je Dobrica najverovatnije najpre presudio Ivani, a zatim i sebi, mada te informacije nisu zvanično potvrđene.

Meštani potvrđuju da je Ivana iz prvog braka sa suprugom iz Elemira, imala dva sina, tinejdžerskog uzrasta, koji žive sa ocem u ovom selu i da ih je retko viđala, od kako je napustila Elemir i vratila se u Melence, gde je radila kao trgovac u jednoj kineskoj prodavnici.

 (Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR